Istraživanje koje su sproveli britanski naučnici na uzorku od 1.200 ispitanika potvrdilo je da način pripreme jaja bio statistički povezan sa psihološkim profilima konzumenata. Takođe je ustanovljeno da se na osnovu načina na koji osoba voli da jede jaja može proniknuti u poreklo ispitanika, njihov status, kao i da se proceni seksulani nagon ispitanika.
Jaje na oko
Pržena jaja vole osobe sa dobrim seksualnim apetitom. Često se deklarišu kao optimisti i vole da slušaju muziku. Uživaju da umaču hleb u toplo žumance. Najčešće kada im dosade jaja na oko, zadovolje se kajganom.
Omlet
Omlete u kombinaciji sa raznim dodacima jedu pedantne, samodisciplinovane i suzdržane osobe, koje ne vole ni u čemu da štrče. Njihov glavni životni moto je da ne treba odstupati od zlatne sredine.
Meko kuvano
Ljudi kojima je slaba tačka organizacija vremena i obaveza rado se odlučuju za jednostavno kuvano jaje. Impulsivni su, važe za egocentrike i tuđi problemi ih se gotovo ne dotiču.
Istraživanje je pokazalo da su ljudi koji vole kuvana jaja manje kreativni i maštoviti.
Poširano
Osobe istančanog ukusa sklone su da jedu jaje pripremljeno na ovaj način, jer je potrebno biti pažljiv prilikom kuvanja. U stvari, reč je o osobama koje žele da budu drugačije. Poširana jaja najčešće jedu žene koje potiču iz više srednje klase i uglednih porodica. Osim toga, poširana jaja vole druželjubive i ekstrovertne osobe, budući da se ona često služe uz zanimljive priloge.
Prema tome, ako želite da ostavite dobar utisak, jedite poširano jaje na tostu. Ljudi će vas doživeti kao modernu osobu koja vodi računa o zdravoj ishrani, a u isto vreme i ide u korak sa gastronomskim trendovima
Izvor: prava prica, Foto: Unsplash