facebook

Popularna hrana koja je zabranjena u nekim državama

 

Verovali ili ne postoji hrana koja je zabranjena u nekim državama. Iako određene namirnice i hrana nisu zdrave za nas mi to ipak jedemo – čak i češće nego što jedemo neku zdravu hranu upravo zato što nam je često dostupnija i primamljivija.

Međutim, postoje namirnice i hrana koja je u određenim zemljama sveta zabranjena – i jednostavno je nije dozvoljeno jesti. Da li možete da zamislite koja je to hrana u pitanju i koji su zapravo razlozi za zabranu?

Francuska: Zabranjen kečap

Francuska je nedavno zabranila kečap u kuhinjama osnovnih škola pod izgovorom da upravo ovaj premaz predstavlja pretnju tradicionalnoj francuskoj kuhinji, a da deca ne mogu da osete pravi ukus onoga što jedu.

Opasno Kinder jaje

U Sjedinjenim Američkim Državama zabranjena je prodaja Kinder jajeta – jedne od omiljenih poslastica velikog broja dece širom sveta. Razlog za ovo je taj što u sebi Kinder jaje ima ugrađene nenutritivne objekte – odnosno nejestive delove koji mogu biti opasni za male Amerikance.

Žele bombone

Da li možete da zamislite koji bi razlog bio za ukidanje žele bombona i njihovu zabranu? Naizgled deluju potpuno bezazleno, a za mnoge su one omiljeni slatkiš. Međutim, u Velikoj Britaniji su žele bombone zabranjene jer navodno predstavljaju veliku opasnost od gušenja.

 

Izvor: osnovneskole.edukacija.rs, Foto: Unsplash

Pratite nas na Instagram-u i Facebook-u.

  • data018