facebook

Zašto su prijateljstva na daljinu posebna

 

Jednako kao i veze, i prijateljstva na daljinu znaju biti izazovna, ali kada je to prijateljstvo iskreno, nema te daljine koja ga može narušiti. Prijateljstva na daljinu zaista su posebna a u nastavku pročitajte 10 razloga koji ih čine još posebnijima.

1. Znate ceniti svaki zajednički trenutak

Iako je život između vaše najbolje prijateljice i vas stavio stotine kilometara, pa čak i mora, okeane, kontinente… baš zbog te udaljenosti vas ćete dve posebno ceniti svaki trenutak koji provedete zajedno.
Svaki zajednički trenutak biće vam svetinja i posvetićete mu se sa najvećom pažnjom.

2. Kreativni načini da ostanete u kontakutu

Najbolje prijateljice koje razdvoje kilometri posebno su kreativne u smišljanju načina kako ostati u kontaktu. Potrebni su dodatni napori kako bi se održao kontakt kada se ne možete redovno videti, ali takvi izazovi mogu biti zabavni.
Prijateljstvo na daljinu uključuje gomilu zabavnih poruka, e-mailova, razgovora putem videopoziva koji mogu uključiti i ispijanje džin-tonika… Opcija je mnogo, a najbitnije je da udaljenost na kraju dana ne utiče na povezanost između vas dve.

3. Nova životna iskustva

Kada najbolja prijateljica i vi živite na udaljenim lokacijama, tu udaljenost možete iskorisiti kao priliku za putovanja. Uvek imate mesto na koje možete otputovati bez previše troškova. S druge strane, uvek imate osobu koju jedva čekate da vam dođe u goste, a tu je i treća opcija – susret na pola puta i još jedna zajednička pustolovina.

4. Stvarno vam je stalo

Ponekad u životu imamo odnose koji opstaju samo zbog blizine, međutim prijateljstvo na daljinu koje preživljava sve izazove pravi je dokaz da vam je do vaše prijateljice zaista stalo i da se radi o odnosu koji vredi čuvati bez obzira na to koliko vas kilometara deli.

5. Uvek imate nešto o čemu se možete radovati

Život je takav da ne možete u svakom trenutku znati kada ćete tačno nekoga videti, međutim imati prijateljicu koja živi daleko od vas znači da uvek imate razlog za radovanje, a to je vaš susret koji će se u nekom trenutku sigurno dogoditi.

6. Imate osobu koja vas nasmejava / teši

Čak i ako vaša prijateljica ne živi u vašoj blizini, neke se stvari nikad ne menjaju. Bez obzira na njenu lokaciju, ona je osoba koja će uvek znati kako vas nasmejati i oraspoložiti kada stvari ne idu po planu.

7. Onaj trenutak kada se napokon vidite

Svi znamo kako je dobar osećaj kada napokon dobijemo nešto što dugo želimo, a osećaj koji se stvori kada nakon dugo vremena napokon vidimo najbolju prijateljicu neuporedivo je bolji.

8. Retko se svađate

Trenuci koje provodite zajedno toliko su vam dragoceni da ih nećete trošiti na svađe, a čak i kada se svađe dogode, pronaći ćete način da ih brzo rešite jer ne želite traćiti vreme na gluposti.

9. Osećaj stabilnosti

Život se neprestano menja. Ljudi završe školu, venčaju se, dobiju decu, nađu posao, promene posao, presele se u drugi grad, razvedu… Međutim, odnos koji traje godinama bez obzira na udaljenost uvek će biti tu da vam da osećaj stabilnosti bez obzira na sve životne promene.

10. Prijateljstvo za celi život

Odnos koji godinama odlijeva svim izazovima jedan je od onih za koje gotovo sigurno možete reći da će trajati celi život, a jednog dana, ko zna, život vas možda opet spoji na istoj lokaciji. Dogodilo se to ili ne, najbolja prijateljica i vi uvek ćete znati najbolje iskoristiti ono što vam život pruža.

 

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr, Foto: Freepik

Pratite nas na Instagram-u i Facebook-u.

  • data018