facebook

Od kolege do ljubavnika veza je tanka

 

Od kolege do ljubavnika veza je tanka. Sa njima provodimo najviše vremena, poveravamo im se kad nam je teško, ogovaramo druge ljude… Ne, oni nisu naši bračni partneri, nego kolege. Ali vrlo lako mogu postati i nešto više. Svaki četvrti čovek nađe životnog partnera na poslu, što je velika brojka, pogotovo u poređenju sa 18 odsto parova koji se upoznaju posredstvom prijatelja i 10 odsto u noćnom izlasku.

Psiholozi ističu da nam je u proseku potrebno 200 sati da bismo sa nekim postali prijatelji, a s obzirom na podatak da većina zaposlenih provodi 1.680 sati godišnje u kancelariji, nije čudo da mnogi formiraju bliske veze sa kolegama.

Kad sa nekim radimo, imamo priliku da ga upoznamo u raznim situacijama, jer vidimo kako reaguje pod pritiskom i kako komunicira sa drugima.

Neretko, ista su nam interesovanja, pa lakše i brže padaju zidovi. Intenzitet koji osećamo na poslu nekad može da se pomeša sa seksualnim, a ako obe strane nisu uvek na oprezu, lako se desi da uplove u romansu.

Istraživanje sprovedeno među 5.795 britanskih radnika pokazuje da dvoje od njih troje ne bi imalo ništa protiv da se zabavlja sa kolegom, dok treća osoba o tome nikad nije sanjala.

Pa ipak, kad se u vezu uplovi, čak 76 odsto njih to krije jer se ne gleda uvek blagonaklono na kancelarijske romanse.

Ali one su, izgleda, dobre za posao. Čak 60 odsto zaposlenih je reklo da se ponaša profesionalnije kad se zabavlja sa kolegom jer oseća da je više pod lupom šefova i kolega.

Kad je reč o napredovanju u karijeri, povećanju plate i unapređenju, pokazalo se kao tačno da bolje prolaze žene koje se zabavljaju sa šefovima nego muškarci koji su u vezi sa šeficama.

Pratite nas na Instagram-u i Facebook-u.

 

Izvor: ezoterija.info, Foto: Unsplash

  • data018