facebook

Saveti za negu lica

 

Saveti za negu lica. Umorno lice možemo osvežiti parenjem lica nad loncem vruće vode u koju smo dodali malo kamfora (1 kašika na 1 l vode) ili kamilice. Lonac i glavu moramo pokriti peškirom, a kosu zavezati maramom. Nakon toga lice ćemo oprati hladnom vodom.

Osetljivu kožu ne smemo prati običnim sapunom, nego bademovim mekinjama koje kožu temeljno čiste, a pri tom ne nadražuju. Ako koža nije previše nadražena, možemo je istrljati 10% salicilnim špiritom ili benzinom za rane, čime se otapa loj koji se nakupio u porama.

Pranje lica kiselim mlekom sprečava stvaranje bora, a koža na licu postaje gipkija.

Kožu na licu brzo ćemo i lako osvežiti ako je istrijamo svežim sokom od limuna. Nakon desetak minuta lice isperemo hladnom vodom.

Kožni osipi, bubuljice, furunkuli i sl. oboljenja na koži dobro je lečiti uzimajući dnevno kocku kvasca ili vitamin B.

Maska od žumanca hrani kožu i sprečava stvaranje bora. Žumance treba pomešati sa malo maslinovog ulja i limunovog soka, četkom naneti na lice i ostaviti tako oko pola sata, da se osuši, a zatim isprati mlakom vodom.

Maska od belanca

Saveti za negu lica obuhvataju i masku od belanaca. Snegu od belanaca dodamo par kapi limuna. Masku treba držati na licu dok ne osetimo lagano stezanje kože, zatim je isprati mlakom vodom. Ponoviti 1-2-puta mesečno.

Kakvi su vaši saveti? Podelite ih u komentarima sa nama.

 

Izvor: savjetnica.com, Foto: unsplash

  • data018