facebook

Preparati za negu kože lica

 

Preparati za negu kože lica. Pre pronalaska idealne nege za svoju kožu, trebate znati koji su osnovni preparati i čemu služe. Savremene linije za negu nude širok spektar proizvoda, izdvajamo neke od najosnovnijih tipova. Neka vam koža uvek bude lepa i neka vaše lice osvaja, bez pora, akni i ostalih neugodnih podstanara.

Vodice za pranje

Ovi su preparati tečnosti koje lagano zapenite u vodi i nanosite na lice. Njima se uklanja nečistoća i prašina iz pora i sasušeni make-up sa površine lica.

Sapuni za pranje

Opšte je poznato da sapuni uveliko isušuju kožu. Danas postoje tipovi sapuna koji čiste vašu kožu, a ne izvlače vlagu iz nje. Osvežavajuće deluju na sve tipove masne kože, čiste pore i na taj način sprečavaju pojavu bubuljica i akni.

Mleko za čišćenje

Mleko je najbolji preparat za čišćenje suvih delova kože. Najčešće je svetle boje i lako se nanosi na kožu. Sadrži ulja koja na površini kože rastvaraju make-up i uklanjaju prašinu. Pri nanošenju koristite vlažnu vatu kako bi dobili osvežavajući osećaj.

Tonici

Tonici su sačinjeni tako da u kratkom vremenu osveže vaše lice i brzo upiju nakon nanošenja. Oni mogu ukloniti suvišnu masnoću sa površinskog dela kože. Ukoliko na pakovanju piše da su bogati astrigentima, to znači da sadrže visok procenat alkohola. Osobe sa suvom i osetljivom kožom moraju izbegavati ove preparate jer mogu učiniti kožu još sušom.

Vlažne kreme

Njihova je osnovna funkcija stvoriti zaštitni sloj i sprečiti gubitak vlage iz donjih delova kože. To kožu čini mekšom i glađom. Današnje su vlažne kreme bogate raznim sastojcima za negu kože pa se ona preporučuje za sve tipove.

Odstranjivač očnog make-upa

Ovim se preparatima skida šminka koja teško odlazi uobičajnim sredstvima za čišćenje. Ako koristite vodootpornu maskaru, proverite može li je ukloniti preparat koji koristite.

Maska za lice

Predstavlja pojačani tretman sačinjen od prirodnih preparata, a služi za dubinsko čišćenje i povećanje nivoa vlage vaše kože.

Preparati za piling

Ove kreme i preparati sadrže abrazivne čestice. One se utrljaju u vlažnu kožu i uklanjaju mrtve ćelije na površini kože, otkrivajući mlađe.

Krema oko očiju

Oko očiju se nalazi veoma nežna koža na kojoj se prvo počinju ocrtavati bore. Ovi preparati sadrže specijalne sastojke koje ispunjavaju bore i održavaju kožu mekom.

Noćna krema

Intenzivna krema kojoj je funkcija hranjenje kože dok spavate. Često je gušća jer se preko nje ne nanosi make-up.

 

Izvor: savjetnica.com, Foto: unsplash

  • data018