facebook

Biciklom od Firence do Beograda za izgradnju dva vrtića u Srbiji

 

Biciklom od Firence do Beograda za izgradnju dva vrtića u Srbiji

Volfango Pođi, prikupljač sredstava i sportista udruženja „Firenze Triathlon“, u petak kreće iz toskanske prestonice u dobrotvorni poduhvat, kako bi stigao u Srbiju 22. maja.

Naime, on će biciklom iz Firence doći do Beograda, kako bi se skupila sredstva za izgradnju dva vrtića u Srbiji u ugroženim zonama bez finansijskih sredstava, saopštila je Ambasada Italije u Beogradu.

Ova trasa Volfanga Pođija je za njega istorijska i sportska, jer fizički i simbolično povezuje njegova dva grada – onaj u kome živi (Firencu) i onaj koji ga je usvojio (Beograd). Putovanje će se odvijati u osam etapa i dugo je oko 1.200 km.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wolfango Poggi (@vuk76)

Putem video snimaka i slika, koji će biti objavljivani na veb stranici i na društvenim mrežama biće moguće pratiti javljanja italijanskog sportiste iz svakog grada-etape, gde će se susresti sa lokalnim predstavnicima, razgovarati sa meštanima i deliti momente u kojima će govoriti o projektu.

U ovom poduhvatu učestvovaće i profesionalni sportisti, kao i amateri i rekreativci, odrasli i deca i svi koji budu hteli da se uključe u inicijativu, čak i samo na kilometar vožnje biciklom.

Putem portala Biking With The Wolf, moći ćete da pratite putovanje po različitim etapama i da donirate sredstva koja će biti usmerena na Fondaciju Novak Đoković.

 

Izvor: N1, Foto: Unsplash

  • data018