facebook

Narodni lekovi za mršalvljenje

 

Narodni lekovi za mršalvljenje. Koje su to biljke i namirnice oproban narodni lek u borbi za mršavljenje? Saznajte kako da smršate na zdrav i bezbedan način.

Kukuruzna svila

Prirodno sredstvo za bezbedno mršavljenje. Kukuruz, tačnije kukuruzna svila, koja u vreme cvetanja ove biljke visi sa ploda u vidu tananih i svilenkastih vlakana, jeste pouzdano i potpuno bezopasno prirodno sredstvo za mršavljenje.

Čaj od kukuruzne svile

U jednu šolju veoma vrele (ne ključale) vode potopiti jednu kašičicu kukuruzne svile i staviti da odstoji 5-10 minuta. U toku dana potrebno je popiti najmanje 5 šolja čaja u jednakim razmacima od po nekoliko sati. Čaj od kukuruzne svile nema štetnih dejistava tako da se može koristiti u dužem vremenskom periodu.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je odlicno sredstvo za mršavljenje. Pored toga što “topi masti”, utiče na ubrzavanje metabolizma što predstavlja najbitniji faktor za očuvanje vitke linije. Zdrava dijeta nije ona koja se zasniva na gladovanju već ona koja pospešuje sagorevanje unetih kalorija i umanjuje osećaj gladi.

Celer

Celer je biljka za koju se kaže da ima negativne kalorije. Šta to ustvari znači? Znači da je za varenje celera potrebno utrošiti više kalorija nego što on u sebi sadrži. Preporučuje se kao namirnica za mršavljenje jer stvara osećaj sitosti sa nula unetih kalorija.

Koštica masline

Koštica masline je korisna stvar za mršavljenje. Kada jedete masline progutajte i neku košticu, ona će znatno umanjiti osećaj gladi jer joj je potrebno dosta vremana da bi se svarila. Pri tom će umanjiti lučenje želudačne kiseline i stvoriti sasvim ugodan osećaj u stomaku. Samo nemojte u tome preterivati jer možete preopteretiti želudac. Najčešće je i jedna koštica dnevno dovoljna.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje uspešno smanjuje apetit, najbolje utoljava glad od svih drugih masnoća pa i ostalih namirnica. Ako jedete hranu pripremljenu s ovim uljem imaćete duži osećaj sitosti i nećete ogladneti između obroka. Samim tim kokosovo ulje je pomoćno, indirektno sredstvo za mršavljenje.

Surutka

Surutkini proteini pospešuju mršavljenje jer utiču na povećanje mišićne mase. Pored toga daju osećaj sitosti jer utiču na povećanje nivoa hormona koji smanjuje apetit.

Crni kim

Istocni narodi veruju da crni kim sprečava gojaznost pa ga zato treba koristiti uz namirnice koje goje (pogotovo hleb i peciva).

Med i cimet

Svako jutro, pola sata pre doručka, na gladan stomak i uveče, pre spavanja, uzimati mešavinu od jednakih delova meda i cimeta koji su umešani i prokuvani u jednoj čaši vode. Ovom terapijom ne dozvoljavamo masnoćama da se formiraju i akumuliraju u našem telu.

Zeleni čaj

Kofein u zelenom čaju ograničava apsorpciju masti i povećava sposobnost tela da sagori unete kalorije, zbog čega se sve više koristi kao efikasno prirodno sredstvo za mršavljenje. Ovaj čaj nema neželjenih efekata osim kod ljudi koji su preosetljivi na kofein.

Osim toga strogo izbegavati sledece namirnice: slatkiše, beli hleb i proizvode od belog brašna, krompir, svinjsko meso, majonez, smoki, čips i sve grickalice, gazirana i alkoholna pica. Prednost dati crnom hlebu i proizvodima od crnog brašna, redovno unositi namirnice bogate vlaknima (šargarepa, grašak, boranija, brokoli, ovas, raž…). Što se tiče mesa upotrebljavati piletinu, ćuretinu, junetinu i morsku ribu, najbolje u barenom obliku ili sa roštilja.

Kada se bar malo povede računa o tome koliko kalorija ima određena vrsta namirnica i ishrana prilagodi tome, put do vitke linije postaće lakši i kraći.

Pratite nas na Instagram-u i Facebook-u.

 

Izvor: priroda-leci-sve.com, Foto: unsplash

Copy link
Powered by Social Snap