facebook

Kako napraviti poslasticu za psa

 

Napravite sami poslasticu za Vašeg psa.

1. Ukusni keksići za pse

– 1/2 šolje mleka
– 1 jaje
– 2 kašike putera
– 1/4 šolje brasna
– So

Priprema

Umutiti jaje, puter i mleko u činiji, zatim dodati brašno i malo soli.
Napraviti oblik po želji i peći u rerni na 180 stepeni.

2. Piletina sa pirinčem

– 4 parčeta pilećih grudi, bez kože i kostiju
– 3/2 šolja pirinča

Priprema

Skuvati piletinu i iseći je po dužini na manje parčiće.
U posebnoj posudi kuvati pirinač.
Dodati bilo koje sezonsko voće koje Vaš pas voli.
Dobijeni obrok sadrži vrlo malo masti i preporučuje se za pse koji imaju problema sa telesnom težinom.

3. Poslastica za 15 minuta

– 1/2 kg pileće džigerice
– 1 šolja brašna
– 1 jaje
– 1 šolja kačamaka

Priprema

Isitnjenu džigericu i jaje umutiti u blender.
Presuti u činiju, dodati brašno, kačamak i dovoljnu količinu vode da smesa postane tečna.
Sipati u tepsiju i peći 15 minuta na 200 stepeni.
Držati u frižideru.

4. Omlet sa piletinom

– 1 jaje
– 2 pasirana krompira
– Šaka skuvanog pilećeg mesa
– 1/2 šolje skuvanog povrća
– Kriška sira

Priprema

Zagrejate maslinovo ili suncokretovo ulje u tiganju.
Umutite jaje i krompir i razliti po tiganju.
Rasporediti piletinu i povrće, poklopiti i sačekati da se jaja ispeku i da smesa postane vruća.
Dodati sir i peći još malo, dok se sir ne rastopi.
Služiti hladno.

5. Hrskavi obrok

– 4 šolje brašna
– 1 jaje
– 2 kašike ulja
– 1 dl soka od pomorandže
– 2 šolje vode

Priprema

Umutiti sve sastojke, isitniti u željene oblike i uvaljati u brašno.
Peći u tiganju.

6. Voćna poslastica

– 2,5 dl voćnog soka
– 1 banana
– 1/2 šolje jogurta

Priprema

Umutiti i ohladiti u frižideru.

7. Jelo od mesa i testenine

– 60 g makarona (ili bilo koje druge vrste testenine)
– 1 kg mesa iz gulaša ili govedine u umaku
– 3 čena luka
– Kuvano povrće ili ostaci od pripremljenog povrća
– Kockice hleba

Priprema

Skuvati testeninu.
Iseckano meso i propržiti na ulju i luku oko 5 minuta, a zatim dodati povrće i druge sastojke.
Procedite testeninu i dodati u smešu.

8. Pita od ribe i jaja

– 500 g ribe bez kostiju
– Mleko i voda
– 2 čena luka
– 3 tvrdo kuvana jaja
– 500 g kuvanog pirinča
– 2 kašike maslinovog ulja
– Istugana šargarepa ili bundeva
– Seckani ili sušeni peršun

Priprema

Staviti ribu u lonac i preliti je smešom od pola mleka, pola vode.
Pustiti da vri 5 – 10 minuta.
Iseckati i lagano propržiti luk na ulju, a zatim dodati kuvani pirinač, ribu, naseckana jaja, šargarepu ili bundevu i peršun.

 

Izvor: mojaoaza.com, Foto: unsplash

Copy link
Powered by Social Snap