facebook

U kompleksu KCS gradiće se garaža na šest nivoa

 

U okviru kompleksa Kliničkog centra Srbije (KCS) gradiće se garaža na tri sprata.

Urbanističkim projektom, čiju je javnu prezentaciju oglasio Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, obuhvaćeno je nešto manje od 160.000 kvadratnih metara.

Buduća garaža nalaziće se između Neuropsihijatrijske klinike Laza Lazarević i glavne zgrade KCS, uz novoprojektovani urgentni centar. Reč je o neizgrađenoj površini. Površina građevinske parcele je 136.000 kvadrata, piše Ekapija, a prenosi b92.

Garaža je podzemno-nadzemna, sa predviđenim parkiranjem za šest nivoa, odnosno na pet etaža i na etaži krova. Ukupna bruto površina objekta je 196.508 kvadrata.

Predviđeno je 639 parking mesta i to 102 u podrumskoj etaži, 89 u prizemlji, po 109 na prvom, drugom i trećem spratu i 121 mesto na krovnoj etaži.

Za osobe sa invaliditetom predviđeno je 65 parking mesta.

Sve nadzemne etaže projektovane su kao otvorene, bez spoljnih zidova.

Nosilac izrade urbanističkog projekta je IBM Consult doo iz Beograda, a investitor Klinički centar Srbije. Javna prezentacija trajaće do 14. maja 2021. godine.

Pratite nas na Instagram-u i Facebook-u.

 

Slušajte Radio Report. Najbolja, pažljivo birana muzika bez reklama 24/7. Kliknite OVDE i odaberite kanal koji vam najviše odgovara. Svi kanali Radio Report-a su potpuno besplatni, nisu komercijalni i služe samo za promociju pesama i različitih muzičkih pravaca.

 

Izvor: Ekapija, b92, Foto: Pixabay

Copy link
Powered by Social Snap