facebook

Kako psu oprati zube

 

Perite zube vašem psu redovno. Možete to usavršiti tako što ćete se ponašati kao pravi vođa, budite smireni i odlučni. Za početak nabavite sve proizvode koji su potrebni za pravilno održavanje higijene zuba vašeg psa.

Budite vođa

Pre nego počnete sa higijenom zuba morate postaviti sebe kao “vođu čopora”. Šetajte psa svakog dana i vodite vi njega, nemojte dozvoliti pas vodi i vuče vas. Psi imaju urođen instinkt da budu deo čopora. Sa pravim postupanjem vaš pas će postati sledbenik u vašem čoporu. Omogućite svom ljubimcu raznovrstan život koji će pojačati pozitivno i poslušno ponašanje. Perite mu zube svakog dana u isto vreme, baš kao što ih šetate i hranite.

Nežniji pristup

Priđite vašem psu tamo gde se oseća najopuštenije. Krenite da ga mazite i hvalite, a onda lagano počnite da mu masirate usta i desni. Kada se pas potpuno opusti krenite da mu perete zube i nastavite da mu pričate smirenim glasom.

Igračke za zube

Dajte vašem psu specijalne igračke i poslastice koje održavaju higijenu zuba. Konopac i gumene igračke za žvakanje, čips od sirove kože i specijalni biskviti su veoma dobri u tome. Na ovaj način će se vaš pas osetiti voljenim, dok se zabavlja igračkama i dok bude nagrađivan raznim poslasticama, ujedno će održavati higijenu zuba.

Alternativna rešenja

Jastučići za higijenu zuba će vam omogućiti lakši manevar oko usta vašeg psa. Koristite specijalne jastučiće za čišćenje očnjaka ako pranje zuba predstavlja izazov. Uz pomoć maramica i jastučića od gaze čistićete po nekoliko zuba a ne jedan po jedan sa četkicom.

 

Izvor: zivotinje.rs, Foto: unsplash

Copy link
Powered by Social Snap