facebook

Cene imanja u Turskoj skočile u nebesa zbog Bila Gejtsa

 

Cene imanja u Turskoj skočile u nebesa zbog Bila Gejtsa. Nedavne glasine da je američki milijarder Bil Gejts kupio 22.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u turskoj Trakiji izazvale su porast broja zemljoposednika da pokušaju da prodaju svoja imanja po previsokim cenama, posebno Turcima koji borave u inostranstvu, izvestio je „Dejli sabah“.

Navodi se i da su cene skočile preko $8.000 po parceli.

Nagađanja koja povezuju suosnivača „Majkrosofta“, jednog od najbogatijih ljudi na svetu, i zemljišta u Trakiji, evropskom delu Turske, najpre su se pojavila na društvenim mrežama i lokalnim portalima.

Prema tim izveštajima, tursko Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva sarađivalo je sa Fondacijom Bila i Melinde Gejts na razvoju poljoprivrede.

Međutim, izgleda da u zemljišnim knjigama gradova Edirne, Tekirdag i Kırklareli u turskoj Trakiji nema evidencije i podataka pod imenom Gejts ili Fondacija Bila i Melinde Gejts, navodi list.

Tursko ministarstvo poljoprivrede i šumarstva takođe je opovrglo tvrdnje da je Bil Gejts kupio poljoprivredno zemljište u regiji Trakija, objavio je portal T24, a prenosi Nova.rs.

Prema izveštaju američkog magazina „Lend riport“, Bil Gejts je vlasnik najvećeg poljoprivrednog poseda u Americi.

Procenjuje se da njegova imovina vredi više od $690 miliona dolara.

Pratite nas na Instagram-u i Facebook-u.

 

Slušajte Radio Report. Najbolja, pažljivo birana muzika bez reklama 24/7. Kliknite OVDE i odaberite kanal koji vam najviše odgovara. Svi kanali Radio Report-a su potpuno besplatni, nisu komercijalni i služe samo za promociju pesama i različitih muzičkih pravaca.

 

Izvor: Nova, Foto: Printscreen