facebook

Koje stvari treba imati spavaća soba za odrasle

 

Ovih 7 stvari bi trebala imati svaka spavaća soba za odrasle.

Ako želite da spavaća soba bude sofisticirana, ali da ne izgubi udobnost mesta za spavanje, ovo su stvari za koje stručnjaci za nekretnine i dizajn kažu da im morate imati u spavaćoj sobi.

Neke su stvari pre bile odlične, ali više naprosto za njih nije vreme – kao npr. veliki kauči na razvlačenje, posteljina u plastičnoj vreći na dnu ormara i plastični organizatori fioka. Jednom kad pređete u sobu za odrasle zaslužujete malu raskoš koja se krije u plišanoj posteljini ili u okviru za omiljeni poster.

Ako žudite za sofisticiranim, ali udobnim prostorom, evo šta prema stručnjacima za nekretnine i dizajn svaka spavaća soba zaslužuje imati.

Biljka

Biljka u kancelariji povećava produktivnost, u dnevnoj sobi pak prava biljka može zameniti umetničko delo – pa nek ulepša prostor i pročisti vazduh i u spavaćoj sobi. Lepa teglica sa biljkom podiže spavaću sobu na viši nivo – zelenilo utiče na opušteni ambijent, a soba u kojoj nešto raste će vam i izgledati prostranija – kaže agent za nekretnine iz San Antonija Alehandro Braun.

Veliko ogledalo

Iz perspektive dizajna, ogledala dodaju dubinu prostorima i mogu pomoći da se svetlost odbije u tamnije uglove, kaže Braun i dodaje da ono može biti i funkcionalno: za pogledati se od glave do pete pre odlaska na posao.

Mesto za sedenje

Ako u spavaćoj sobi imate dovoljno kvadrata, dodajte mesto za sedenje, kaže dizajner enterijera sa sedištem u Dallasu, Courtney Warren. Bilo da se oblači, slaže veš ili pije kafa, odrasla osoba zaslužuje da može sesti na mestu koje je ionako predviđeno za odmor. Stavite stolicu na kraj kreveta ili pak klupu ispod prozora – predlaže ona.

Slojevita posteljina

Ulaganje u kvalitetnu posteljinu se uvek isplati, kaže Ashley Peeling, menadžer marketinga kompanije CLV Group. Ona savetuje da krevete nameštate kao što izgledaju oni u luksuznim hotelima, a to se može postići samo ako se odmaknemo od kombinacije jastuka i šlifera. Dodajte nekoliko kvadratnih jastuka na veliki jastuk i slojevite prekrivače za vizualni utisak i utisak topline – savetuje Peeling.

Uzglavlje

Svakoj spavaćoj soba za odrasle treba krevet sa okvirom i uzglavljem – kaže Molly Franklin, licencirana prodavačica nekretnina iz kompanije Citi Habitats u New Yorku. Ona kaže i kako ništa ne govori da neko nije spreman odrasti kako to govori dušek koji se drži na podu.

Zavese

Zavese odmah podižu estetiku spavaće sobe, dodaju element privatnosti – kaže stručnjak za dizajn Kathy Pereira iz Kathy Pereira Designs u Tewksburyju. A ona naročito preferira slojevite svetle zavese, jer ne ograničavaju prirodno svetlo.

Rasveta

Tokom sati u kojima ste budni adekvatno je osvetljenje neophodno – kaže Beatrice de Jong, stručnjak za potrošačke trendove za Opendoor. Ona kaže kako je idealno imati više izvora svetlosti u spavaćoj sobi, počevši od prirodne rasvete, pa savetuje da se dodaju i lampe za čitanje ili šminkanje.

Pratite nas na Instagram-u i Facebook-u.

 

Izvor:geek.hr, Foto: Unsplash