facebook

EU tuži Epl zbog zloupotrebe dominantnog položaja

 

EU tuži Epl zbog zloupotrebe dominantnog položaja.

izrada web sajtova report rs nis srbija

Regulatorna agencija Evropske unije (EU) tužila je američki Epl zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu strimovanja muzike primenom restriktivnih pravila.

Ovo je prvi od četiri procesa protiv te kompanije koji bi mogli da se okončaju velikim novčanim kaznama i promenom njenog poslovnog modela.

Tužba je podneta nakon što se švedski muzički servis “Spotifaj” požalio pre dve godine da Epl nepošteno ograničava korisnike “ajfona” na svoj muzički servis “Epl mjuzik”.

“Određivanjem striktnih pravila u ‘Epl radnji’ koja stavljaju u podređen položaj servise za strimovanje muzike, Epl korisnicima onemogućava da odaberu jeftinije muzičke servise i narušava konkurentnost”, saopštila je evropska komesarka za konkurentnost Margret Vestager.

Epl je saopštio da je slučaj koji je pokrenula regulatorna agencija EU “suprotan poštenom nadmetanju”.

“Spotifaj je postao najveći pretplatnički muzički servis u svetu i ponosni smo na ulogu koju smo imali u tome”, navodi se u saopštenju američke kompanije.

Pratite nas na Instagram-u i Facebook-u.

 

Slušajte Radio Report. Najbolja, pažljivo birana muzika bez reklama 24/7. Kliknite OVDE i odaberite kanal koji vam najviše odgovara. Svi kanali Radio Report-a su potpuno besplatni, nisu komercijalni i služe samo za promociju pesama i različitih muzičkih pravaca.

 

Izvor: Srna, Foto: pixabay

Copy link
Powered by Social Snap