facebook

Mjuzikl kontroverznog reditelja otvara Kanski festival

 

Mjuzikl kontroverznog reditelja otvara Kanski festival. Ovogodišnji Filmski festival u Kanu otvoriće mjuzikl “Annette”, koji je režirao kontroverzni Leos Karaks.

Radnja novog filma smeštena je u savremeni Los Anđeles. Adam Drajver je Henri, stend-up komičar s urnebesnim smislom za humor, koji je zaljubljen u En (Marion Kotilard), renomiranu opersku pevačicu. S rođenjem njihove ćerke Anet, otkrivaju da ova misteriozna mala devojčica ima iznenađujući dar, što iz korena menja njihove živote.

Film će biti prikazan 07.07. na festivalu, a predstavlja i debi Karaksa kao stvaraoca na engleskom jeziku. Scenario za film, kao i muziku napisali su Ron Majel i Rasel Majel, članovi rok-benda “Sparks”.

Karaksu je ovo prvi film nakon 2012. godine i ostvarenja “Holy Motors”. I prethodni put pravio je veliku pauzu između snimanja dva filma, pa je tako ostvarenje “Pola X” nastalo 1999. godine. Godine 1991. režirao je “Les amants du Pont-Neuf”, a godine 1986. – “Mauvais sang”. Svoj prvi dugometražni film snimio je 1984. godine – “Boy Meets Girl”.

Pratite nas na Instagram-u i Facebook-u.

 

Slušajte Radio Report. Najbolja, pažljivo birana muzika bez reklama 24/7. Kliknite OVDE i odaberite kanal koji vam najviše odgovara. Svi kanali Radio Report-a su potpuno besplatni, nisu komercijalni i služe samo za promociju pesama i različitih muzičkih pravaca.

 

Izvor: b92, Foto: Printscreen

  • data018