facebook

Kako prirodno očistiti organizam od toksina i teških metala

 

Čišćenje od toksina i teških metala

Zamislite da se budite ujutro puni energije i imate odličnu koncentraciju na poslu.
Zamislite, da stalno imate dobro raspoloženje i hodate okolo sa smeškom na licu.
Zamislite, da nemate glavobolju, bolove u leđima i zglobovima.
Sve ove tegobe mogu biti posledica nagomilavanja teških metala u organizmu. Jednostavne prirodne metode mogu Vam pomoći da ih se rešite.

Odakle dolaze toksini?

Toksine ne možemo izbeći za to što su oni svuda oko nas. Na žalost svi smo toksični!

Čak Eskimi i novorođenčad nisu izuzetak iz ovog pravila. Greenpeace je nedavno proučavao uzorke krvi iz pupčane vrpce beba, rođenih u SAD-u. Istraživanja su pokazala, da preko pupčane vrpce od majki bebama je bilo preneto oko 287 vrsta toksina, uključujući živu.
Toksini i teški metali zagađuju vodu, vazduh i hranu. Svakodnevno koristimo kozmetiku i sredstva za ličnu higijenu, koji su puni opasnih hemikalija. A da ne govorimo o vakcini i amalgamskim plombama.

Kada uđu u naš organizam, teški metali nagomilavaju se u unutrašnjim organima, tkivima i kostima. Naše telo ih ne može eliminisati bez naše pomoči. Samo kelati (agensi, koji vežu teške metale) mogu ih ukloniti iz organizma.

report rs radio stanice

Prirodni načini čišćenja organizma od otrova

Postoje sintetički kelati, uz pomoć kojih se otrovi mogu eliminisati iz organizma. Na žalost, oni nisu bezopasni za zdravlje, zato što imaju brojne nuspojave.

Ali postoji i nekoliko prirodnih načina čišćenja organizma od toksina i teških metala.

1. Korijander (Coriandrum sativum)

Nedavno je pronađeno, da je korijander – jedan od najmoćnijih kelata u prirodi.
1995 godine lekar Yoshiaki Omura je primetio velike količine žive u urinu svog pacijenta. To je bilo nakon što je pacijent konzumirao vijetnamsku supu sa korijanderom. Činjenica je zaintrigirala dr.Omura, koji je počeo istraživati delovanje korijandera na teške metale.

Nakon mnogih istraživanja potvrđeno je da korijander uklanja ne samo živu, nego i mnoge druge teške metale iz organizma. Korijander je jedan od najmoćnijih i najjeftinijih načina da se očistite od otrova!

Kako koristiti korijander?

Dodajte korijander u Vašu dijetu: stavite pregršt korijandera u supu, salatu ili jelo od povrća. Ili napravite pesto od korijandera:
– 1 češanj belog luka
– 1/2 čaše badema ili indijskih oraščića
– 1 čaša lišća svežeg korijandera
– 2 kašike soka limuna
– 6 kašika maslinovog ulja
– morska so

Korijander i ulje dobro sameljite u blenderu. Dodajte ostale sastojke i meljite, dok ne dobijete glatku smesu. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Konzumirajte svakodnevno, namazano na komad integralnog hleba.

2. Klorofil

Klorofil je zeleni pigment, koji sadrže zelene biljke – zeleno povrće, voće i alge. Klorofil ima mnoge dobrobiti za zdravlje, a posebno je poznat kao čistač organizma.

To je zato što je klorofil jedan od najvažnijih kelata u prirodi.

Kelacija je proces vezanja atoma teških metala na kompleksne organske spojeve i izbacivanja ih iz organizma.

Sposobnost klorofila da veže i uklanja teške metale poput žive čini ga moćnim sredstvom za čišćenje organizma. Nakon uklanjanja amalgamskih plombi preporučuje se unos klorofila, da bi se uklonili tragove žive u organizmu.

3. Zelena glina

Uz sunce, vazduh i vodu, čije vitalne elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja.

Mnoge generacije pre nas su verovale u moć gline. U drevnom Egiptu, lekovita moć gline je bila dobro poznata. Zelena glina se koristila za lečenje i mumificiranje faraona.

Drevni Grci su upotrebljavali glinu za lečenje preloma: na frakturu su stavili gipsane trake namazane glinenim blatom.

Dioskorid je govorio o tome da glina poseduje izuzetne lekovite moći. Smatrao je da glina ima “božansku inteligenciju” i sama pronalazi i leči sve bolesti u organizmu.

Kupka sa zelenom glinom je vrlo jednostavan metod čišćenja tela od toksina i teških metala. U kadu, napunjenu toplom vodom, dodajte 2 šoljice zelene gline. Provedite u kadi 20-ak minuta, neka voda bude što toplija. Kroz pore glina prodire u organizam i izvlači toksine i teške metale.

4. Izvadite amalgamske plombe

Alternativni lekari već odavno govore o štetnosti amalgamskih plombi, a najnovija naučna istraživanja to i potvrđuju. Amalgamske plombe, ili crne plombe, sadrže spoj žive sa drugim materijalima poput bakra, kositra, cinka. Smatra se da u kombinaciji sa ovim materijalima živa postaje “neaktivna”.

Međutim u testovima se pokazalo da osoba sa amalgamskim plombama ima 4-6 puta veću koncentraciju žive u dahu od osobe bez njih. Živa se može nakupljati u plućima, bubrezima, jetri i želucu i uticati na njihov rad. Najopasnija je ako dospe u mozak, jer je neurotoksična.

Stavljanje amalgamskih plombi u svetu se više ne preporučuje nikome, posebno trudnicama. Osobama sa takvim plombama preporučuje se postepeno vađenje plombi i zamena za druge.

Da li je čišćenje opasno?

Čišćenje organizma uz pomoć prirodnih kelata nije opasno.
Kod vađenja živinih plombi zubar bi trebao biti jako pažljiv, jer tokom bušenja i vađenja se mogu osloboditi velike količine žive. Nakon vađenja amalgamskih plombi preporučuje se da očistite organizam od eventualnih tragova žive sa klorofilom ili drugim prirodnim kelatima.

Čišćenje organizma od toksina i teških metala je jako važno, jer oni mogu ometati normalan rad organizma, a s vremenom dovesti i do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Očistite organizam i osetite život bez toksina i teških metala, koji su godinama štetili Vašem telu!

 

Izvor:alternativa-za-vas.com, Foto:unsplash

Copy link
Powered by Social Snap