facebook

3 odlična trika za čišćenje kuće

 

Tri odlična trika za čišćenje kuće. Ponekad čišćenje može biti mnogo jednostavnije nego što deluje, a neka mesta koja su vrlo zaprljana i za koja mislite da im nema pomoći, mogu da se očiste uz par trikova.

Za dobro čišćenje kuće nisu nam baš uvek neophodne skupe hemikalije, jer postoje namirnice, koje svi imamo u kući, a koje mogu da se upotrebe za čišćenje.

Verovali ili ne, prljavštinu, pa čak i onu najtvrdokorniju, možete da očistite pomoću luka, krastavca i limuna. Ne verujete?

Rerna

Kako biste uklonili zagorele mrlje na rerni, uzmite luk i prerežite ga na pola, a zatim nežno trljajte po mrljama. On sadrži enzime koji u dodiru sa kiseonikom stvaraju kiselinu koja uklanja masne naslage.

Ovaj vrlo jednostavan trik će vam skratiti vreme čišćenja rerne, a i nećete morati da koristite sredstva koja u sebi sadrže hemikalije.

Da kiseline odlično uklanjaju mrlje dokazuje i limun – odličan je za čišćenje kupatila i površina u kuhinji kojima će vratiti stari sjaj. Možete ga iscediti i dodati malo sode bikarbone – dobićete pastu koju možete namazati po površinama i prebrisati krpom.

Zidovi

Ako su vaša deca išarala zidove drvenim bojicama, ne brinite. Ogulite krastavac i korom trljajte po flekama.

Osim toga, sok krastavca odličan je za pranje ogledala jer sprečava da se magle.

 

Izvor: Magazin Novosti, Foto Unsplash

Copy link
Powered by Social Snap