facebook

Zašto zrele žene kupuju seksi veš?

 

Žene u poznijim godinama znaju da je sastavni deo starenja i to da ljubav iščezava. Ali ne više. Prema izveštajima iz prodavnica, skočila je prodaja “smelijeg” donjeg veša među ženama starosti 40-50 godina.

Prevazišle su “bapske” grudnjake i gaćice da bi se oprobale u modernijim, izazovnijim halterima, korsetima, tanga gaćicama i podizačima grudi i to više nego dvadesetogodišnjakinje.

Postale su ciljna grupa za tržište koje izuzetno brzo raste, inspirisano pre svega likovima koje tumače Kim Katral u seriji “Seks i grad” i Kortni Koks u “Cougar Town”. Žene u četrdestim su finansijski stabilnije od devojaka u dvadesetim, pa su tako i najpogodnija ciljna grupa za proizvođače luksuznih brendova donjeg rublja.

Starije žene u Velikoj Britaniji i SAD troše dosta novca na donji veš. Ovakva promena je usledila jer žene u 40-im više ne smatraju da su brak i deca razlog da zapostave svoj ljubavni život.

“Sada se one osećaju kao da su ponovo u 20-im i dizajneri im izlaze u susret kreirajući za njih. Očekujemo da će ovo tržište imati sve veći rast u budućnosti,” kaže Anet Vorbarton, jedna od vlasnica prodavnice donjeg veša u Londonu.

Ankete pokazuju da danas one više uživaju u aktivnom seksualnom životu nego žene istih godila u ranijim generacijama. Trećina žena preko 40 godina kaže da ima ispunjeniji i redovniji seksualni život nego pre 20 godina, a više od polovine njih češće doživljava orgazam. U ovim godinama nema nikakvih uzdržavanja kad je reč o seksu, što nije slučaj sa mlađim ženama.

Trećina je priznala da je imala seks u kadi uz sveće, trećina na kuhinjskom stolu a više od polovine ispitanca vodilo je ljubav u kolima.

“Heroine koje su ih inspirisale i imale pozitivan uticaj na njih su pre svega žene u seriji ‘Seks i grad’ i slične,” kaže Anet. Robna kuća “Marks end Spenser” je takođe pokušala da unovči “kuguar famu”.

Pokrenula je liniju donjeg rublja posebno namenjenu ženama iznad 45 godina, a najizazovniji veš se upravo pokazao i kao najpopularniji. “Linija izazovnog, laskavog veša namenjenog ženama preko 45 godina koju smo izbacili je nastala upravo na njihov zahtev,” izjavila je Frensis Rasel, direktorka prodaje. “Dodali smo i ‘brazilske gaćice’ koje se prilično dobro prodaju, kao i kompleti od crvene čipke.”

Katral (53) je priznala da joj je uloga bestidne, zavodljive Samante u seriji “Seks i grad” pomogla da “začini” svoj seksualni život u kasnim 40-im. Osećala se slobodnom da uživa u najboljem seksu ikada sa skoro 30 godina mlađim Kanađaninom Alanom Vajsom.

“Mislila sam da ženama nije namenjeno da se u 40-im osećaju seksualno, ali serija je dosta toga promenila. Samanta je jako otvorena, zavodljiva i sigurna. Poistovećivanje sa njom mi je dalo hrabrosti i samopouzdanje.”

Luksuzne marke donjeg veša koje favorizuju starije dame same po sebi su proizvod “kuguar” fame. El Makfirson (47), bivši model i majka dvoje dece je 1990. lansirala jako uspešnu liniju donjeg veša, a desetak godina posle nje britanska glumica Liz Harli (44) je takođe izbacila liniju donjeg rublja namenjenu svojim vršnjakinjama.

 

Izvor:b92.net, Foto:unsplash

Copy link
Powered by Social Snap