facebook

Martać i Stojanović za jači Radnički

 

Martać i Stojanović za jači Radnički. Ono što je prvi čovek Radničkog Ivica Tončev nedavno najavio, počelo je da se sprovodi u delo. Radnički je krenuo u jačanje organizacione strukture, pa je od danas jači za dva poznata fudbalska imena. Novi direktor omladinske škole je prekaljeni fudbalski radnik Miodrag Martać, a novi član skaut službe je nekadašnji najbolji strelac Superlige Srbije Miloš Stojanović.

Martać je dobro poznat svim poznavaocima fudbala. Iza sebe ima bogatu karijeru. Kao fudbaler je igrao za Bane, Trepču, Budućnost iz Podgorice i tursku Karšijaku, a 13 puta je igrao za olimpijsku selekciju Jugoslavije. Kao trener je radio u Zemunu, Crvenoj zvezdi, Borcu iz Čačka, Slogi iz Kraljeva i Zeti. Bio je selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore do 21, 17 i 19  godina, a 2002. godine je bio asistent selektoru A tima naše zemlje. Bio je i organizator skaut službe Crvene zvezde 2008. i 2009. godine, a posao skauta je 2014. godine obavljao i u Fudbalskom savezu Srbije.

Skaut Miloš Stojanović, popularni Popaj,  iza sebe ima dobru igračku reputaciju. Kao član Jagodine bio je prvi strelac Superlige Srbije 2013. godine, a iste godine je sa Jagodinom ostvario istorijski uspeh i osvojio Kup Srbije. Za Radnički Niš je igrao u sezoni 2004/2005, a dugo je nastupao u Aziji i bio je član Vuhana, Busana i Pataje. Prošle sezone je igrao za Zlatibor, a sada je alfa i omega Timočanina iz rodnog Knjaževca, gde je igrač i predsednik kluba.

Inače, rukovodstvo Fudbalskog kluba Radnički nastavilo je realizaciju projekta stvaranja boljih uslova za rad i trening mladih igrača u sopstvenoj školi fudbala. Poseban fokus je na poboljšanju infrastrukture na terenima koje koriste svi polaznici škole, kao i prvotimci kluba.

Klub je nedavno iz sopstvenih sredstava, postavio reflektore i osvetlio i pomoćni teren sa prirodnom travom, te je sada čitav kompleks spreman za održavanje trenažnih aktvnosti u večernjim časovima. Pored toga, sam teren se redovno održava – nedavno je podsejan, aerizovan, presvučem slojem zaštitnog peska i pripremljen za korišćenje tokom čitave sezone. 

Klub najavljuje i skori završetak radova na dve potpuno nove svlačionice za decu iz fudbalske škole sa kupatilima i tuš kabinama, kao i prostorije za teretanu.

 

Izvor: Radnički Niš, Foto: Radnički Niš

Copy link
Powered by Social Snap