facebook

Šest stvari koje unose negativnu energiju u kuću

 

Šest stvari koje unose negativnu energiju u kuću

Jeste li primetili negativnu energiju i nedostatak harmonije u svojoj kući? Ako je odgovor potvrdan, onda morate znati da u vašem domu postoje stvari koje bi prema Feng šui stručnjacima, trebalo izbegavati.

Samo mala promena u vašem domu može doneti obilje pozitivnosti i napretka. Vrlo često nismo ni svesni da su neki predmeti “emocionalni vampiri” koji kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju.

Kako bi u vašem domu i u porodici vladala pozitivna energija rešite se sledećih šest stvari koje stvaraju negativnu energiju.

1. Okrnjeni tanjiri, šoljica i činije

Takvo posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde Feng šui stručnjaci. Trebalo bi pre kupiti najjeftiniji novi komplet posuđa nego da koristite skup, ali oštećen. Korišćenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.

2. Prazne posudice za so ili šećer

Svima nam se događa da ponekad ostanemo bez zaliha namirnica koje gotovo svakodnevno koristimo. Međutim, nikada ne bi trebalo dopustiti da vam posudice u kojima držite so i šećer budu potpuno prazne. Police s praznim posudicama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

3. Hrpa starih novina, časopisa, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savetuju Feng šui stručnjaci. Ukoliko sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne na podu ili u uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti doneće vam lošu energiju.

4. Cipele ispred vrata

Bez obzira da li su poređane ispred spavaće sobe ili bilo koje druge, ovi predmeti su pravi energetski vampiri pogotovo ako su prljavi, piše Zadovoljna.hr.

Ormarić za cipele ili neko drugo mesto za vašu obuću ispuniće vaš dom pozitivnom energijom umesto negativnom.

5. Prljava odeća u uglu sobe

Ovo je jedna od važnijih stvari na koju Feng šui stručnjaci upozoravaju. Možda je najlakše baciti prljavu odeću na pod u ugao sobe, ali treba da znate da se na tom mestu nestaje i sva pozitivna energija iz doma. Trebalo bi imati mali prostor gde ćemo odlagati prljavu odeću za pranje poput korpe za prljav veš.

6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod drvene grede

Drvene grede jedan su od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite kauč ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene prema vama, objašnjavaju Feng šui stručnjaci.

Stoga, svoj kauč ili krevet samo malo pomerite da se ne nalazite direktno ispod grede.

 

Izvor: Zadovoljna.hr, Foto: pixabay

Copy link
Powered by Social Snap