facebook

Zašto ne piti flaširanu vodu i šta umesto toga

 

Zašto ne biste smeli da pijete flaširanu vodu, a evo i ideje šta umesto toga

Dobro, da li su i vrapci naučili da voda iz PET ambalaže NIJE DOBRA IDEJA!? Ako niste još uvek shvatili i mislite da je neviđeno kul što bacate pare na flaširanu vodu podsetićemo vas ponovo pred letnju sezonu da postoji nekoliko stvarno jakih razloga zašto ne bi trebalo da pijete vodu iz plastične ambalaže.

Plastične flaše u koje se pakuje voda sadrži brojne štetne hemikalije od kojih je najgora BPA koja dokazano izaziva brojna oboljenja i rak. Situacija se još više pogoršava ako voda stoji na suncu, kada će ova hemikalija u još većem procentu završiti u vašem organizmu. Takođe nije dobra ideja ni da dosipate vodu, pošto plastične flaše sve vreme ispuštaju štetne hemikalije.

Takođe, flaširana voda je poput katastrofe za životnu sredinu i održivi razvoj. Svaki litar flaširane vode uništi još oko 100 litara čiste vode za piće, što je najgora stvar koju možete da uradite vašoj okolini.

Razlog više da ne kupujete vodu je činjenica da je voda iz vodovoda u Srbiji veoma kvalitetna i iznad proseka mnogih evropskih gradova. Ako vam nije jasno šta da radite preko leta – nabavite metalnu flašicu za višetruku upotrebu. Imate ih u prodavnicama sportske opreme i većim samoposlugama. Pored toga što su potpuno zdrave, one su lake, jeftine i super izgledaju.

Možete i da poručite preko neta neke od brojnih flaša, kao što je recimo ovaj veseli model koji se zove S”well. Njihov otvor za piće je taman toliko širok da možete da ubacite i kockice leda. Boca je napravljena od čelika a spolja izgleda super kul.

Nadamo se da ste sada stvarno svhatili i da više nećete bacati pare na nešto što pritom škodi i vašem zdravlju i prirodi?

 

Izvor: dominomagazin.com, Foto: pixabay

Copy link
Powered by Social Snap