facebook

Džo Bajden predstavlja nove mere

 

Džo Bajden predstavlja nove mere. Američki predsednik Džozef Bajden predstaviće niz mera usmerenih na suzbijanje oružanog nasilja.

On će time sprovesti predizborno obećanje o uvođenju oštrijih ograničenja na nošenje oružja, prenosi AP pozivajući se na anonimni izvor koji je upoznat sa planovima.

Očekuje se da će Bajden objaviti strože propise koji obuhvataju eliminaciju tržišta za takozvano improvizovano oružje kao i striktnije provere onih koji kupuju oružje.

U SAD-u, vatreno oružje, koje se pravi čak i u kućnoj radinosti, na primer nedovršeni pištolj bez serijskog broja, može, prema sadašnjem zakonu, da se proda bez bezbednosne provere.

Džo Bajden takođe planira da imenuje svog kandidata za šefa Agencije za alkohol, duvan i vatreno oružje (ATF) koji će biti ključni za sprovođenje zakona o oružju.

ATF nema stalnog direktora od 2015. godine, a na čelu agencije je trenutno vršilac dužnosti direktora Regina Lombardo.

Bajden se suočava sa sve većim pritiskom da uvede strogo ograničenje na nošenje oružja posle niza pucnjava širom SAD u poslednje vreme, u kojima je stradalo mnogo ljudi.

 

Slušajte Radio Report. Najbolja, pažljivo birana muzika bez reklama 24/7. Kliknite OVDE i odaberite kanal koji vam najviše odgovara. Svi kanali Radio Report-a su potpuno besplatni, nisu komercijalni i služe samo za promociju pesama i različitih muzičkih pravaca.

 

Izvor: beta, b92, Foto: Printscreen

Copy link
Powered by Social Snap