facebook

Dešifrujte njegov govor tela

 

Dešifrujte njegov govor tela. Obratite pažnju na ono što poručuje njegovo telo pre nego što čujete reči koje izgovara…

Ljudi u gotovo 90 odsto slučajeva poruke o svojim namerama šalju položajem tela, pokretima i tonom glasa. U stvari, ono što neka osoba kaže treba imati na umu, ali imajte u vidu da to može biti potpuno suprotno od onoga šta ona oseća.

Kako možete da ustanovite razliku, posebno kad su muškarci u pitanju? Obratite pažnju šta kazuje njegovo telo pre nego što čujete reči koje izgovara.

Bićete, drage dame, iznenađene šta sve možete da “pokupite” iz ponekad jedva primetnih pokreta, piše popularni ženski magazin Mari Kler.

Prvi susret

Prva stvar koju treba da znate je da je momke, pre svega, lako “pročitati”. Zato ako ga vidite prvi put a on vas posmatra, podiže obrve, stoji ispravljen, smeška se i kao da govori “evo me” – pogodite o čemu je reč. Njegovu pažnju ste privukli vi ili neka dama koja stoji iza vas. A ako počne mahinalno da popravlja kosu ili neki deo odeće, nakon što ste ga primetili, on vama (ili ženi iza vas) zvanično stavlja do znanja da je “zainteresovan”…

Da li se odlučio na flert?

Na eventualnom sastanku, treba shvatiti da, ako ne sluša pažljivo, ne dodiruje ili ne gleda ženi u oči, znači da ipak nije zainteresovan za neku čvršću vezu. Ali ako prihvata konverzaciju i pokazuje da s pažnjom prati šta govorite, trudi se da što lepše izgleda, povremeno vas gleda u oči, ovlaš vam dodiruje ruku (dobro je) ili vas povremeno “pomiluje” po leđima (što je još bolje) a pritom je opušten dok to radi, onda pogodite o čemu je reč? Ignrišite šta govori i shvatite da on flertuje (čak i kad tvrdi da to ne radi).

Jeste li ipak samo prijatelji?

Muškarci su, u principu, skloni da žene tretiraju kao prijatelje, više kao neku vrstu “sestre”, nego kao osobu kojoj će zakazati sastanak. Ako niste sigurni kakva je vaša “pozicija”, zapitajte se da li vas smatra nekom vrstom “cure iz trećeg razreda”. On može biti učtiv, ljubazan i kavaljer. Ali ako se ne ustručava da, u vašem prisustvu, očijuka sa drugim ženama i govor svog tela usmerava ka njima, onda vam jasno stavlja do znanja da – ne želi s vama da gubi vreme

Spreman je da vas voli kao prijatelja ali u vama ne vidi ljubavnicu jer ne krije zainteresovanost za neku od žena iz vašeg društva.

Seks

U toku seksualnog odnosa i posle njega vrlo lako možete razabrati da li je momak zainteresovan za dalju vezu po tome koliko je pažljiv; iako, možda, nije iskusan ljubavnik ali, ako je zainteresovan, učiniće napor da vam to pokaže. Muškarci nisu mnogo angažovani u predigri za seksualni odnos, dodirivanju, milovanju ili gledanju u oči ženi koja nije dovoljno privlačna. Ako vam muškarac gleda u oči u trenutku vašeg ili njegovog orgazma i prati “govor” vašeg tela, onda je zasigurno – vaš.

Ali ako skreće pogled kad se susretne s vašim, ne pokazuje želju da bude nežan posle seksa ili se odmah povlači, budite načisto – od njega ne možete očekivati ništa posebno u budućnosti.

Razgovori

Kad osetite potrebu da partnera upitate “Kako ćemo dalje, kuda vodi naša veza”, budno motrite da li govor njegovog tela pokazuje da je otvoren za razgovor. Ako skreće pogled i gleda ispred sebe, s prekrštenim rukama i nogama ili čvrsto stegnutom vilicom, jasno pokazuje da nije zainteresovan za “filozofiranja o vezi”.

On čak može i da kaže da je spreman za razgovor ali njegovo telo kazuje “ne” pa zato pokušajte da “promenite pravac” i predložite da prošetate – tako da onemogućite da prekrsti noge a držeći ga za ruku sprečite da ih skrsti. Odvedite ga negde gde možete da sedite i razgovarate. U svakom slučaju, ne insistirajte na raspravi ako vidite da nije za nju raspoložen.

Prosidba

Za vreme jednog od najosetljivijih trenutaka njegovog života, govor tela vašeg partnera može vam pružiti uvid u njegove stvarne namere. Ako vas dok govori gleda u oči, ako diše odmereno s istaknutim prsima, ako mu glas ne podrhtava, ako vas drži čvrsto u zagrljaju – onda u pravom trenutku pokazuje da mu je stalo do vas i da vas želi za ljubavnog partnera (što je, svakako, dobar znak).

Suprotno, poguren stav tela praćen trzajima, meškoljenjem i vidnom nervozom pokazuje da je on ili nesiguran, uplašen da bi mogao biti odbijen, ili je opsednut željom da postanete deo njegovog života koja ga tera u paniku.

Na vama je da proniknete u pravo stanje stvari…

 

Izvor: mondo.rs, Foto: unsplash

Copy link
Powered by Social Snap