facebook

LG prestaje sa proizvodnjom mobilnih telefona zbog gubitaka

 

LG prestaje sa proizvodnjom mobilnih telefona zbog gubitaka.

Južnokorejski proizvodjač elektronike LG saopštio je danas da prestaje sa proizvodnjom mobilnih telefona zbog gubitaka i da će se usredsrediti na delove za električne automobile, robotiku, veštačku inteligenciju i druge proizvode.

Upravni odbor LG-a odobrio je promenu strategije i kompanija očekuje da će u potpunosti napustiti poslovanje sa mobilnim telefonima do kraja jula, navodi se u saopštenju.

LG je nekada bio treći po veličini proizvodjač mobilnih telefona, ali je izgubio udeo na tržištu zbog kineskih i drugih konkurenata. Akcije kompanije pale su danas za 2,5 odsto.

Ta kompanija i dalje je treća u Severnoj Americi, sa 13 odsto tržišnog udela posle Epla (Apple) koji ima 39 odsto i Samsunga sa 30 odsto u trećem kvartalu 2020. godine, prema istraživanju tržišta Counterpoint Technologi.

LG je ranije saopštio da razmatrata strategiju jer je prodaja porasla za pet odsto u odnosu na godinu ranije u poslednjem tromjesečju 2020, ali je profitabilnost pala prodajom premijum proizvoda.

Kompanija je saopštila da će pružati podršku postojećim korisnicimai ažuriranja softvera “tokom odredjenog vremenskog perioda koji će se razlikovati u zavisnosti od regiona”.

 

Slušajte Radio Report. Najbolja, pažljivo birana muzika bez reklama 24/7. Kliknite OVDE i odaberite kanal koji vam najviše odgovara. Svi kanali Radio Report-a su potpuno besplatni, nisu komercijalni i služe samo za promociju pesama i različitih muzičkih pravaca.

 

Izvor: Beta, Foto: pixabay

Copy link
Powered by Social Snap