facebook

Kremlj: U kontaktu smo sa SAD oko Ukrajine, nema razloga za strah

 

Kremlj: U kontaktu smo sa SAD oko Ukrajine, nema razloga za strah. Ruska vlada saopštila je danas da sa Sjedinjenim Američkim Državama održava kontakt na visokom nivou u vezi sa tenzijama oko Ukrajine i da nema razloga za strah od jačanja ruske vojske.

„U kontaktu smo sa Amerikancima i to se dešava na visokom nivou“, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Sergej Ribjakov, prenela je agencija Interfaks.

Prema negovim rečima, Kremlj i Moskva smatraju da je zabrinutost Vašingtona zbog trenutne situacije neosnovana, jer je za tenzije kriva Ukrajina koja nije primenila usaglašene sporazume za taj region.

„Ukoliko su naše kolege u Americi zabrinute zbog situacije, to bi pomoglo da se stabilizuje stanje“, kazao je Ribjakov.

Povodom velikih manevara ruske vojske u blizini granice sa Ukrajinom, američki predsednik Džo Bajden je pre nekoliko dana predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom obećao „nepokolebljivu“ podršku Zapada i NATO u slučaju ugroženosti.

Ukrajina je za vikend izekla sankcije nekim ruskim kompanijama, uz obrazloženje da na taj način žele da spreče krijumčarenje.

Iz Moskve je saopšteno da će odgovoriti na sankcije i da Rusija ima pravo da na svojoj teritoriji pokreće vojsku gde i kada želi, uz poruku da to ni na koji način nije pretnja Ukrajini, peneo je Rojters.

 

Izvor: N1, Foto: Pixabay

Copy link
Powered by Social Snap