facebook

Grci hoće da ulažu u “Voćar” iz Merošine

 

Grci hoće da ulažu u “Voćar” iz Merošine. Grčka kompanija “Agifreda” zainteresovana je za ulaganje u našu prehrambenu industriju “Voćar” iz Merošine.

To je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede posle sastanka ministra Branislava Nedimovića i grčkog ministra ruralnog razvoja i hrane Spiliosa Livanosa.

Pored razgovora o ukupnom unapređenju saradnje između dveju zemalja, kako je saopšteno, tema razgovora bile su i zainteresovanost grčkih kompanija za ulaganje u srpsku prehrambenu industriju.

“Ministar Livanos je na sastanku preneo nameru jedne od najpoznatijih grčkih kompanija za preradu voća i povrća ”Agrifreda” da investira u poznatu srpsku fabriku za preradu voća ”Voćar” iz Merošine koja se već nekoliko godina nalazi u stečaju”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da bi se realizacijom takve investicije ponovo obezbedio siguran plasman za sve proizvođače voća, posebno višanja sa juga Srbije, jer “Agrifreda” izvozi prerađeno voće i povrće u Nemačku, Francusku i Italiju, ali i na Bliski Istok.

Pročitajte još: Vakcinacija građana bez zakazivanja u hali Čair

 

Slušajte Radio Report. Najbolja, pažljivo birana muzika bez reklama 24/7. Kliknite OVDE i odaberite kanal koji vam najviše odgovara. Svi kanali Radio Report-a su potpuno besplatni, nisu komercijalni i služe samo za promociju pesama i različitih muzičkih pravaca.

 

Izvor: Tanjug, b92, Foto: Pixabay

Copy link
Powered by Social Snap