facebook

Klipersi “razbili” Lejkerse u derbiju Los Anđelesa

 

Klipersi “razbili” Lejkerse u derbiju Los Anđelesa. U derbiju Los Anđelesa, Klipersi su savladali Lejkerse rezultatom 104:86.

Lejkersi su bili bez Lebrona Džejmsa, Entonija Dejvisa i Andrea Dramonda, pa je ubedljiva pobeda Klipersa bila i očekivana. Klipersi su sada na 33-18, dok su Lejkersi na skoru 31-19.

Markus Moris bio je glavna zvezda prvog poluvremena. Prvo se u prvoj četvrtini nadmetao sa bratom blizancem Markifom – Markus je ubacio 11, a Markif 9 poena i Klipersi su imali +7 posle prvih 12 minuta.

Nastavili su u istom ritmu i u drugoj četvrtini, imali su konstantno dvocifrenu prednost, a Lejkersi ništa nisu mogli da pogode i za poluvreme su jedva ubacili 38 poena.

Predvođeni Markusom Morisom, Klipersi su imali +15 na poluvremenu.

Klipersi su nastavili da igraju svoju igru i u trećoj četvrtini, dok Lejkersi nisu mogli ništa da urade. Vodili su Klipersi sa najvećih +22, a onda je Gasol pogurao Lejkerse sa dve trojke i malo ublažio zaostatak.

Na kraju treće četvrtine Klipersi su imali +22.

Rutinski su održali prednost do kraja i upisali jednu laganu pobedu.

Do trijumfa predvodili su ih Markus Moris sa 22 poena. Pratili su ga Kavaj Lenard sa 19, Luk Kenard sa 18 i Pol Džordž sa 16 poena. Ivica Zubac imao je 6 poena i 9 skokova.

U ekipi Lejkersa istakli su se Herel sa 19 poena, Horton Taker sa 16 i Gasol sa 11 poena.

 

Izvor: b92, Foto: Pixabay

Copy link
Powered by Social Snap