facebook

Film “Godzila vs Kong” izazvao bizarnu raspravu

 

Film “Godzila vs Kong” izazvao bizarnu raspravu. Nakon objave filma “Godzila vs Kong” pokrenute su različite rasprave, a jedna od njih je podstakla portal Mental Floss da sa naučnicima ispita čiji bi izmet od navedenog dvojca bio veći.

Sam naslov “Godzila vs Kong,” ukazuje da će odnos ova dva lika biti obeležen nasiljem.

Međutim, iz portala Mental Floss su hteli na malo drugačiji način da uporede čudovišta, pa su umesto takmičenja u snazi postavili osnove za takmičenje u obavljanju velike nužde, konsultujući stručnjake.

“Gorile proizvode vrlo velike količine fekalija”, rekao je dr Ket Hobajter, stručnjak za primate i predavač na Univerzitetu Sent Endrjuz, prenosi poral Kliks.

Tipično bi gorila težine 150 kg i visine oko 2 metra proizvela oko pola kilograma fekalnog materijala, objasnio je.

Prema podacima koji se navode u filmovima Kong je jako velik – visok je oko 100 metara i teži oko 4.000 tona. Računajući da izmet teži oko 0,0016 posto telesne težine životinje i da gorile obavljaju nuždu pet puta dnevno, dobija se iznos od ​​6,6 tona izmeta.

Godzilu dr Dejvid A. Stin karakteriše kao nasličniju divovskom gušteru mesožderu, čija bi težina iznosila 99,6 tona uz 120 metara visine. Pri opisu Godzile, doktor je istakao da bi ona bila morsko stvorenje, pa “pretpostavimo da jede ribu i razna druga bića meke kostiju ili bez dlake”.

Uzevši u obzir brzinu metabolizma i frekvenciju obavljanja nužde, pored prethodno navedenih karakteristika, iz magazina Mental Floss su došli do zaključka da bi pobedu u ovom okršaju odneo Kong.

 

Izvor: b92, Foto: Printscreen

Copy link
Powered by Social Snap