facebook

Fizičkom aktivnošću protiv kovid depresije

 

Fizičkom aktivnošću protiv kovid depresije. Fizička aktivnost osobe je za 20 odsto smanjila rizik od emotivnih i psiholoških problema u vreme prošlogodišnjeg karantina, pokazuju rezultati ispitivanja sprovedenog u Italiji, a prenosi list “Sanita” namenjen zdravstvenim radnicima.

Na uzorku od 18.000 studenata, profesora i drugih univerzitetskih uposlenika, utvrđeno je da su od anksioznosti i depresije, za vreme karantina, više patili oni koji su prestali da se bave sportom.

Istraživanje, u kojem je učestvovalo nekoliko italijanskih univerziteta, pokazalo je da su teže posledice promenjenog načina života pogodile osobe koje se nisu nikada bavile sportom, a čak 50 odsto onih koji su upražnjavali, a u toku pandemije prekinuli fizičku aktivnost, bili su izloženi većem riziku od emitovno-psiholoških problema.

Istraživanje je pokazalo da je rizik od anksioznosti i depresije, u vreme karantina, bilo veći kod osoba slabijeg materijalnog stanja.

report rs radio stanice

 

Slušajte Radio Report. Najbolja, pažljivo birana muzika bez reklama 24/7. Kliknite OVDE i odaberite kanal koji vam najviše odgovara. Svi kanali Radio Report-a su potpuno besplatni, nisu komercijalni i služe samo za promociju pesama i različitih muzičkih pravaca.

Share-ovanjem naših sadržaja, pomažete rad portala i dajete nam veliku podršku. Hvala vam na ukazanom poverenju. Ekipa portala Report.RS

 

Izvor: Tanjug, b92, Foto: Unsplash
Copy link
Powered by Social Snap