facebook

“Duša” stigla u bioskope (VIDEO)

 

Dugoiščekivana sinhronizovana animacija Diznija i studija Piksar “Duša” (Soul), prva ove godine koja dolazi iz uvaženog američkog studija, stigla je na veliko platno domaćih bioskopa.

Animacija čiju režiju potpisuje reditelj Pit Dokter, autor voljenih filmova “U mojoj glavi” i “Do neba”, ovenčana je prestižnom nagradom Zlatni globus u kategoriji Za najbolji animirani film. Film Duša je osvojio i nagradu Za najbolju originalnu muzičku partituru

Šta je to što te čini jedinstvenim?

Džo je učitelj muzike koji dobija šansu i retku životnu priliku da svira u najboljem džez klubu u gradu. Međutim, jedan mali nesmotren korak odvešće ga sa ulica Njujorka u neobično okruženje, fantastično mesto gde nove duše dobijaju svoju ličnost, neobične navike i interese pre nego što se pojave i dođu na Zemlju. Odlučan da se vrati svome životu na Zemlji Džo se udružuje sa Dušom 22, koja nikad nije razumela privlačnost ljudskog iskustva. Dok Džo očajnički pokušava da joj pokaže šta je lepo u vezi sa življenjem, uspeva i sam donekle da otkrije odgovore na neka važna životna pitanja.

U domaćoj izvedbi i sinhronizaciji filma glasove su pozajmili glumci Hadži Nenad Maričić, Jelena Trkulja, Milena Predić, Jovana Jelovac Cavnić, Boris Pingović i drugi.

Glumac Hadži Nenad Maričić, koji tumači glavni lik animacije, ističe da je ovo bez sumnje jedan od najlepših projekata u kojem je učestvovao.

“Dok sam davao glas tom džez muzičaru, iščekivao sam sa nestrpljenjem kako će se njegova sudbina završiti. I stariji i mlađi biće veoma dirnuti porukom koju šalje ova priča, a ona rekao bih ovako glasi: Ne čekaj da ti život nudi šanse. Stvaraj ih sam…jer život je divan, ali brzo prolazi.“

Izvor: b92, Foto: Printscreen

  • data018