facebook

Pala odluka: “U trećem paketu pomoć i za nezaposlene”

 

Pala odluka: “U trećem paketu pomoć i za nezaposlene”. Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će, u okviru trećeg paketa pomoći države, za šta je izdvojeno oko 250 milijardi dinara, pomoć dobiti i nezaposleni.

“Država želi da pomogne i onima koji su, nažalost, izgubili posao tokom pandemije koronavirusa. Dakle, pomažemo svim građanima, i nezaposlenima na KiM i u centralnoj Srbiji, pomažemo privredi i pokrivamo sve koji su osetili negativne posledice pandemije“, istakao je Mali.

Kako je dodao, “što se tiče modaliteta pomoći za nezaposlene, brzo ćemo izaći sa predlogom, već uveliko radimio na tome sa Nacionalnom službom za zapošljavanje”.

Podsetio je da će prijava za pomoć svim punoletnim građanima početi 28. aprila i da će biti organizovana kao i prošle godine, preko kol centra i portala Uprave za Trezor.

“Isplatićemo dva puta po 30 evra svim punoletnim građanima koji se prijave za ovu vrstu pomoći. Dovoljno je da se jednom prijave, a druga isplata od 30 evra će im stići automatski. Isplata će biti organizovana u maju i u novembru ove godine. To važi za sve državljane Republike Srbije, a predviđeno je i dodatnih 50 evra za penzionere, koji ne moraju da se prijavljuju, jer će automatski dobiti uplate. Prvu uplatu mogu da očekuju već prve nedelje maja”, rekao je Mali.

Ministar objašnjava da da će pomoć od 100 evra dobiti svi Srbi sa Kosova i Metohije, uključujući i decu, dok nezaposleni u južnoj pokrajini mogu očekivati dodatnih 100 evra.

 

Izvor: b92, Foto: Printscreen

Copy link
Powered by Social Snap