facebook

Najčešće zablude o kosi

 

Najčešće zablude o kosi. Svi želimo lepu i negovan kosu, zar ne? Kad je o nezi kose reč, čini se da svako ima najbolji savet za njenu negu. Predstavljamo vam 5 najvećih zabluda o kosi na koje ste već možda i naseli.

Zabluda o kosi 1: Imam masnu kosu pa ne smem jesti masno

Što se nas, ali i vaše kose tiče – možete svakog dana popiti i litar maslinova ulja. To ni na koji način neće uticati na strukturu vaše kose. Ako je vaša kosa sklona mašćenju, s tom činjenicom na žalost morate živeti. Pomoći vam može jedino svakodnevno pranje posebnim blagim šamponom. 

Zabluda o kosi 2: Svakodnevno pranje kose je štetno

Ukoliko koristite šampone sa biološkim negujućim sastojcima i ne štetnim supstancama, možete odahnuti. Svakodnevno pranje kose neće isušiti niti kožu glave niti nju samu. Važno je samo temeljito ispiranje, kako na kosi i koži glave ne bi zaostalo ni malo šampona.

Zabluda o kosi 3: Regenerator popravlja oštećenu kosu

Ni jedan regenerator ne može kosi vratiti zdravlje. On samo pokriva oštećenu strukturu kose jer je čini glađom poput lepka. Međutim, to traje samo do sledećeg pranja. Budimo realni, jednom nastala oštećenja ne mogu se popraviti. Jedino pravo rešenje je – šišanje.

Zabluda o kosi 4: Što se šampon više peni, to bolje

Penasta gomila nije nikakav znak dobrog šampona i nikakav pokazatelj kvaliteta i snage čišćenja. Blaga sredstva za pranje često se uopšte ne pene, ali zato peru u potpunosti.

Zabluda o kosi 5: Redovno šišanje krajeva pospešuje rast i gustoću kose

Kosa ne raste iz krajeva već iz korena glave. Stoga je krajnje vreme da se prestanete uveravati da ćete zbog redovnog odlaska frizeru imati pravu grivu. Svejedno je koliko često šišate kosu jer ništa na ovome svetu neće pomoći da ona svakog meseca poraste za više od centimetar. A pritom neće biti ni gušća niti bujnija.

 

Izvor: ordinacija.hr, Foto: unsplash

Copy link
Powered by Social Snap