Poboljšajte zdravlje pomoću ova tri pravila

 

Poboljšajte zdravlje pomoću ova tri pravila. Veoma lako možete poboljšati svoje zdravlje, a za to vam je potrebno samo malo truda i volje.

Kada su joj dijagnostikovali “hašimoto tiroiditis”, šefica kuhinje Fibi Lapin, stvar nikako nije prepustila slučaju.  Ubrzani rad srca, premor, gubitak kilograma, znojenje specifinčni su za ovu autoimunu bolest, ali uz adekvatnu terapiju i izmene životne, njegovi simptomi mogu da se svedu na minimum.

Fibi je odlučila da pomogne svima onima koji imaju sličan problem i krenula je da osluškuje svoj organizam, a tri stvari za poboljšanje zdravlja su presudne.

1. Eliminacija hrane koja može da izazove zapaljenja 

– Najčešći tip zapaljenja je autoimunski hronični proces koji se zove hronični limfocitni tiroiditis ili Hašimoto tiroiditis. Prvo sam eliminisla kafu, šećer i alkohol – nestali su na 30 dana iz mog života. Verujem da mnogo ljudi obožava ove poroke.  Polako ih smanjite, jer npr. ako ne ostajte kasno nije neophodno da pijete kafu sutradan. Bitno je da otkrijemo koje namirnice škode telu – da li su to npr. mlečni proizvodi i gluten koji izazivaju zapaljenja u organizmu.  Ipak, morate naći svoj recept. 

2. Tanjir u bojama duge

– Preporučujem da u svoj rešim ishrane uvrstite što više povrća. Jake, živoposne boje povrća su naznake o andioksidantima, ali i o kvalitetnim hranljivim sastojcima koje su neophodni telu. Moj apsolutni favorit je kurkuma, koja ima i antiinflamatorno dejstvo.

3.  Poboljšajte zdravlje bez industrijskih preparata za lepotu

– Pored hemije za kuću, razne kreme, mleka za telo i sl. bi trebalo izbeći. Jednostavno oslobodite se toksičkog tereta i jednom kada padne odluka mnogo lakše se ide kroz živo, zaključila je.

 

Izvor: magazin.novosti.rs, Foto: Unsplash

Copy link
Powered by Social Snap