Korona se širi među decom – problem među osnovcima u gradu u Srbiji

 

Korona se širi i među decom, a problem već postoji među osnovcima u jednom gradu u Srbiji. U pribojskom Domu zdravlja od sredine januara korona je potvrđena kod 30 mališana školskog uzrasta.

Najviše zaraženih među decom su osnovci uzrasta od 7 do 13 godina.

Troje učenika sa težom kliničkom slikom upućeno je na lečenje u posebno kovid-odeljenje užičke bolnice, dok se ostali nalaze na kućnom lečenju. Ovu informaciju potvrdio je medijima dr Stojan Radović, pedijatar u Domu zdravlja Priboj.

Od početka godine u Priboju je registrovano više od 500 obolelih od kovida, pa lekari upozoravaju da dolazi do porasta broja obolelih sa težom kliničkom slikom i da je potrebno striktno poštovati sve epidemiološke mere.

Podsetimo, epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon upozorio je danas da će na novoj sednici štaba biti razmatrano pitanje rada škola.

“Imamo situaciju da se u srednjim školama vidimo oboljevanje više nego ranije. Ove nedelje će biti veće. Ima i u osnovnim školama, ali su to relativno mali brojevi u odnosu na to koliko ide u školu. Nemamo podatke koji će podržati potpunu onlajn nastavu, ali ne možemo o tome da ćutimo. Na punjenje bolnica ne možemo da ćutimo”, istakao je Kon.

 

Izvor: Rina, b92, Foto: Unsplash

Copy link
Powered by Social Snap