Korona udaljila zaljubljene Nišlije od oltara i matičara

 

Korona udaljila zaljubljene Nišlije od oltara i matičara. Sudbonosno “da” prethodne godine u Nišu izgovorilo je manje parova nego 2019. godine zbog epidemiološke situacije. Međutim, početak ove godine je obećavajući, kažu iz Matične službe u Nišu. Za skoro dva meseca sklopljeno je preko 100 brakova, piše Bel Ami.

Koronvirus udaljio je zaljubljene parove od oltara i matičara prethodne godine u Nišu. Zbog poštovanja svih mera i zabrane okupljanja, mnoge zaljubljene Nišlije prošle godine nisu stali na ludi kamen. To potvrđuju i podaci matične službe u Nišu. U 2019. godini sklopljeno je više od 1300 brakova dok je 2020. taj broj bio 955.

Međutim, početak ove godine je obećavajući, kažu iz matične službe u Nišu. Za skoro dva meseca sklopljeno je preko 100 brakova.

Oni koji nisu odustali od venčanja uprkos epidemiji, brak sklapaju u Kući za venčanje uz prisustvo najviše deset ljudi u koje se ubraja i matičar i fotograf, dok su venčanja u prostoji Gradske uprave dozvoljena samo uz prusustvo svedoka.

Iz matične službe dodaju da nema pravila da li brakove sklapaju mlađi ili stariji parovi. Prosečna statorst mladoženje je 34 godina, a neveste 31.

Oko 300 parova u Nišu u 2019. godini ipak se odlučilo i na razvod, dok se podaci za prethodnu godinu obrađuju.

 

Izvor: b92, Foto: Unsplash

Copy link
Powered by Social Snap