Zbog Jokića gledanost NBA u Srbiji porasla 200%

 

Zbog Jokića gledanost NBA u Srbiji porasla za čak 200% u odnosu na prethodni period. Uspon NBA igrača iz Evrope, poput Adetokumba, Dončića i Jokića, doveo je do značajnog rasta gledanosti na glavnim tržištima u Evropi tokom tekuće sezone.

“Zaista smo zadovoljni zbog onoga što vidimo u Evropi“, rekao je za Rojters Met Brabants, prvi potpredsednik za distribuciju globalnih sadržaja i medije u NBA.

“Videti opšti porast gledanosti i prodaje League Passa na svim tržištima, posebno velikim, kao što su Španija, Italija i Ujedinjeno kraljevstvo (Velika Britanija i Severna Irska), zaista govori o “dobrom zdravlju” košarke.”

Fascinacija igračima kao što su dvostruki MVP Lige , “Greek Freak” Adetokumbo, odlični strelac, Slovenac Dončić, i senzacija iz Srbije, Nikola Jokić, doveli su do povećanja gledanosti u Ujedinjenom Kraljevstvu, i to za čak (+ 72%), Italiji (+ 32%) i Španiji (+ 17%) , dodao je Brabants.

Izvanredni napredak i sjajne partije prve zvezde Denvera Nagetsa, srpskog reprezentativca Nikole Jokića, koji je ove sezone nesumnjivo prvi kandidat za najboljeg centra lige, rezultirali su povećanjem gledanosti NBA u Srbiji od čak 200%.

Gledajući unapred , NBA očekuje dalji rast gledanosti širom sveta kada se najbolji igrači Lige budu takmičili za svoje zemlje na Olimpijskim igrama u Tokiju ovog leta.

 

Izvor: b92, Foto: Unsplash

Copy link
Powered by Social Snap