Krivokapić prodaje auto Mila Đukanovića

 

Krivokapić prodaje auto Mila Đukanovića. Crnogorska vlada odlučila je da proda luksuzne automobile “mercedes majbah” koji su u državnom vlasništvu.

Jedan od dva “majbaha” koristi i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Sredstva od prodaje ovih vozila biće uplaćena u budžet Crne Gore, a koristiće se za pomoć ugroženim građanima i unapređenje socijalne pravde u državi”, naveo je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić na svom nalogu na Tviteru.

On je u video-poruci naveo da je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja zaduženo da angažuje procenitelja koji će proceniti vrednost vozila, kao i da oformi komisiju za prodaju vozila, i to do naredne redovne sednice vlade.

Premijer Crne Gore je pojasnio i da će nakon toga biti objavljen međunarodni javni poziv za učešće na javnom nadmetanju.

“Javni poziv će trajati osam dana, a nakon toga će biti organizovana javna aukcija na kojoj će javno i transparentno biti izabran najbolji ponuđač“, rekao je Krivokapić.

Jedan od “majbaha”, koristi predsednik Crne Gore Milo Đukanović, a drugi je dok je bio premijer koristio aktuelni poslanik DPS-a Duško Marković, prenele su podgoričke “Vijesti”.

Televizija “Vijesti” ranije je objavila da je pravi vlasnik „majbaha“ koji je koristio Marković Agencija za nacionalnu bezbednost.

 

Izvor: Vijesti, b92, Foto: Pixabay

Copy link
Powered by Social Snap