Neko se nabacuje tvom dečku – kako se NE ponašati

 

Svakoj od nas se ovo dogodilo barem jednom: U klubu smo s dečkom, a oko njega se mota devojka koja nikako ne shvata da je zauzet, iako joj je to jasno rečeno. Znamo da bi joj najradije iščupala kosu (ili napravila nešto manje agresivno), ali pokušaj se smiriti, jer ćeš delovati kao da preteruješ. Osim toga, vodi računa i o ovome:

Nemoj joj prilaziti

Suptilno ubacivanje u razgovor prolazi, ali ako joj uletiš sa stavom i počneš objašnjavati da se mora skloniti od tvog dečka, stvoritćeš neugodnu situaciju. Tvoj dečko će misliti da nemaš dovoljno poverenja u njega i da misliš da ne može sam rešiti situaciju, stvorićeš konflikt, uzrokovati scenu, i u potpunosti ostati bez opcije mirnog rešavanja stvari. Samo zato što se ona ne ponaša kao dama, ne znači da i ti moraš krenuti njenim koracima.

Ne optužuj ga

Tvoj dečko može biti sasvim nevin u celoj priči. Postoji šansa da ju je izazivao, ali postoji i šansa da je devojka loše protumačila znake i krenula u napad, bez razmišljanja o posledicama. U svakom slučaju, daj dečku priliku da se izjasni i pokaže da stvarno nema mesta za paniku. Ako ima, rešite to u privatnosti vlastitog doma, a ne na sred kluba.

Saznaj kontekst

Možda se znaju od pre. Možda ga ona stvarno pokušava zavesti, a on je ne sprečava u tome. Možda je reč o nesporazumu. Pre nego što počneš vikati na devojku da ti ne dira dečka, pokušaj saznati je li uopšte znala da je on u vezi, jer mnogi muškarci odlučuju prećutati takve informacije.

 

Izvor: index.hr, Foto: unsplash

Copy link
Powered by Social Snap