Zanimljivosti o hrani

 

Zanimljivosti o hrani. U sklopu opšteg obrazovanja o hrani evo par interesantnih stvarčica koje verovatno niste znali.

U nastavku teksta vam predtavljamo 11 Zanimljivosti o hrani:

1. Za najkompleksnije pečenje koje se služi prilikom venčanja – proglašena je Beduinska punjena kamila! Naime, kamila se peče ali ona je napunjena trupovima ovaca koje su napunjene pilićima koji su opet napunjeni ribom koja je, naravno, napunjena jajima.

2. U Južnoj Africi, termiti se često peku i jedu iz ruke.. nešto kao kokice.

3. Da li ste znali da je riba koja se najviše jede na svetu je: Haringa.

4. Kečap se u prvoj polovini 19. veka prodavao u Zapadnoj Evropi kao… lek.

5. Svakih 6 sekundi se negde u svetu otvori mesna konzerva.

6. Bademi pripadaju porodici bresaka.

7. Šargarepa se u drevna vremena gajila pre svega kao lek a ne kao hrana. Stari Grci su je zvali: Karoto.

8. Zrno grožđa eksplodira ukoliko se stavi u mikrotalasnu pećnicu.

9. Ako dodate pola čaše limunade u vazu sa cvećem – produžićete “životni vek” takvog cveća za čitavih nedelju dana!

10. Jezik flaminga je bio uobičajan delikates na zabavama bogatih Rimljana (naravno Starih).

11. Arheološka istraživanja su pokazala da konzumiranje supe potiče još iz perioda 6.000 god. pre nove ere a na trpezi je bila supa od nilskog konja!

 

Izvor: blog.dijeta.net, Foto: unsplash

Copy link
Powered by Social Snap