Prvi izlazak sa devojkom – saveti

 

Prvi izlazak sa devojkom – saveti. Prvi minuti prvog sastanka pokazuju smer susreta i uvek su impresivni, budući da ih i muškarci i žene uvek doživljavaju kao veliki skok u nepoznato. Svi imaju tremu na prvom sastanku i niko ne može da predvidi šta će se dogoditi. Da li uvek treba biti spreman za sva moguća iznenađenja? Naravno, to se podrazumeva, čak i onda kada se ništa ne podrazumeva.

Jasno je da pre prvog sastanka svi imaju neodređenu, maglovitu predstavu o osobi s kojom treba da se sretnu. Međutim, koliko god mi imali iskustva, uvek je tu ono pitanje: kako probiti led? Dobro bi bilo u tom trenutku imati na umu da blagu nelagodnost ne osećamo samo mi već da se na isti ili sličan način oseća i druga strana. Zato valja revitalizovati situaciju. Na kraju krajeva, nije u pitanju život ili smrt nego samo prvi sastanak. Za prvi sastanak scenario dešavanja se piše vrlo pažljivo, i to u četiri ruke (da se ne lažemo, i vi i ona jednako učestvujete u tome) i logično je da se svi pitamo kako da sreću usmerimo baš prema sebi. Nema tu velike psihologije, stvari idu svojim prirodnim putem.

Šta je prva dilema s kojom se susrećemo? Da se opet ne lažemo, iako odelo ne čini čoveka, prva stvar koja nas muči jeste oblačenje. Velika dilema. Da li će ona odabrati neku blago erotizovanu varijantu, i kako odgovoriti na njenu “boju”? Da li po ceo dan treba prevrtati po ormanu u potrazi za pravom kombinacijom, ili otići do prodavnice i kupiti nešto novo? Ili bez imalo ustručavanja otići na sastanak onako kako se inače odevate?

Na kraju krajeva, svejedno je za koju ćemo se varijantu opredeliti, važno je samo da izgledamo sveže i negovano. Izborom garderobe treba da pokažemo da smo se potrudili, ali ne i da smo se potpuno izmenili, toliko da izgubimo prirodnost. Na kraju se sve uvek svede na to – sačuvati prirodnost, zbog koje je do prvog sastanka uopšte i došlo.

Ono što uvek privuče pažnju prilikom prvog sastanka jesu detalji. U tom smislu, protiv vas rade neuredni nokti, prljava kosa, izgužvana odeća. Ipak, kontraproduktivan može da bude i previše “skockan” izgled, koji ostavlja utisak kao da ste nasred čela zalepili etiketu: oduševi se. Takav izbor može samo da izazove podozrenje i rezervisanost druge strane.

Šta je dobro oružje kojim se treba poslužiti prilikom prvog sastanka? Sve zavisi od toga da li sebe doživljavate kao dovoljno zavodljivu osobu, osećate li krivicu kada ste previše zapaženi, da li čestim promenama tema pokušavate da zamaskirate svoju nesigurnost… Slika koju šaljemo o sebi na prvom sastanku jeste veoma važna, ali ne treba zaboraviti da je ona nešto što ipak neće suštinski uticati na razvoj daljeg odnosa.

Kud otići na prvom sastanku? Većina se opredeljuje za relativno intimnu atmosferu, toplu, s umerenim osvetljenjem. Žene koje vole nepoznata mesta prepustiće izbor partneru, a one koje imaju potrebu da uvek budu orijentisane biraće same. Ukoliko ste u prilici da birate, nemojte predlagati izlazak u previše skup ili jako popularan restoran. U svakom slučaju, treba ići na ona mesta koja čine da se osećate opušteno, a i kada to nije slučaj, treba znati da promena lokala nije naročito značajna. Kada razgovor počne, ako počne, sasvim je svejedno gde ste.

Ono što jeste bitno prilikom prvog sastanka tiče se plaćanja. Žene većinom žele da muškarac plati, jer se tako osećaju ženstveno i zavodljivo, ali ima i onih koje insistiraju da se račun podeli, kako bi na taj način sačuvale svoju nezavisnost, ili bar sliku o nezavisnosti prilikom tog krucijalnog prvog susreta. Onih koje će preuzeti plaćanje računa na sebe ima veoma malo.

Ako se zanemari to šta ste obukli za prvi sastanak i u koji ćete lokal sesti kako biste popili piće, najvažnija stvar koja se tiče tog prvog susreta s osobom do koje vam je stalo jeste – o čemu razgovarati tom prilikom? Jedan od poznatih načina prevazilaženja distance je humor. Duhovitom partneru treba prepustiti inicijativu. To može da bude ona, ali možete da budete i vi. Dozvolite jedno drugom da budete zasmejani, bez obzira na to ko je duhovitiji. Ipak, trudite se da smeh koji izazivate ne bude gromoglasan. Prvi sastanak treba da sačuva neku vrstu intimnosti u sebi; to je ono što je ključno, s osmehom ili bez njega.

A kada priča krene, neki postavljaju veliki broj pitanja, a neki se osvrću samo na neke detalje iz razgovora. Međutim, generalna pitanja tipa “šta očekuješ od života”, “zašto si baš mene izabrala” treba odložiti za dane kada prisnost bude uspostavljena. U suprotnom, ona će se zatvoriti i udaljiti od vas i pre nego što je upoznala vaše dobre strane. Suptilnost pri postavljanju pitanja ujedno znači da i je potrebno više vremena za upoznavanje. Komunicirajte opušteno i nemojte koristiti prečice. Prvi susret treba da bude odmeren, razgovor ne treba da bude previše intiman, ali ni suviše konvencionalan, niti obeležen šalama koje mogu da budu i uvrede. Sačuvajte misteriju i ne dozvolite previše drugarski odnos. I nipošto nemojte pričati o svojim bivšim vezama; nije važna prošlost, već trenutak koji proživljavate.

Ne započinjite teške teme. Pored toga, ne treba baš odgovoriti na svako pitanje, a ukoliko vam bude neprijatno, uvek možete da promenite temu. Pažljivo slušanje uvek ima snagu zavođenja. U svakom slučaju, najbolje ćemo postupiti onda kada pratimo osećanja i kada smo u skladu sa samim sobom. Zbog nekog principa ne treba prepustiti punoću doživljaja, ali i ako se nešto takvo ne dogodi, ne treba donositi preuranjene zaključke. To je samo prvi sastanak.

 

Izvor: krstarica.com, Foto: Unsplash

Copy link
Powered by Social Snap