Najčešći snovi i njihovo značenje

 

Najčešći snovi i njihovo značenje. Kasniti u snu znači da u stvarnom životu imate osećaj propuštene prilike. Padanje sa velike visine ili samo spoticanje i padanje simbolizuje nedostatak potpore.

Snovi su ponekad toliko čudni i nejasni da se često nakon njih budimo zbunjeni i puni emocija, a loš san nam može pokvariti dan energijom koju ostavlja iza sebe. Ponekad vam se može činiti da ste čudni, jer su vaši snovi bizarni, ali istina je da se većina snova javlja u tematskim grupama, pa će tako i tvoj najčudniji san možda biti sasvim uobičajen. Sedam najčešćih snova javlja se kod najviše ljudi, a svaki od njih ima brojna objašnjenja.

Neko vas juri

Ovaj san najčešće predstavlja neku situaciju u vašem životu od koje pokušavate pobeći, problemi na poslu, sa novcem ili stres uopšteno mogu biti uzroci ovakvog sna, koji je najčešće zabeležen san kod ljudi.

Kasnite negde

Kasniti u snu znači da u stvarnom životu osećate da ste propustila neku priliku, čime ste razočarali i sebe i druge oko sebe. Zavisno od toga ko se nalazi u snu i koga ste kašnjenjem povredili, možete saznati šta tvoje kašnjenje simbolizuje.

Goli ste

Najčešće na javnim mestima, što vas čini ranjivim i osramoćenim. Freud je govorio kako snovi o sopstvenoj golotinji predstavljaju potisnute seksualne želje, a interpretacija se proširuje na osećaj nesigurnosti u životu. Kada sanjate da ste goli, pokušajte zapamtiti gde se sve odvija i pred kime vam je neprijatno, pa ćete lakše dobiti uvid u ono što vas muči.

Padate

Padanje sa velike visine ili samo spoticanje i padanje simbolizuje nedostatak potpore koja vam je potrebna u životu, a česti snovi o padanju mogu značiti i da osećate kako niste uspeli ostvariti ono što ste hteli.

Let

Let ima mnogo interpretacija, a jedna od njih je i pokušaj oslobađanja od nečega što nas sputava. Let se takođe interpretira kao pokušaj dokazivanja seksualne moći, a tavisno od toga kakav je let možeš zaključiti šta misliš o svojoj seksualnom karakteru. Tako će uspešan let predstavljati dobro mišljenje o sebi, a let koji je stalno prekidan padanjem biće znak nesigurnosti.

Ispadanje zuba

Ovaj san može značiti mnogo stvari, a često se interpretira kao strah od gubitka seksualne moći ili strah od starenja. Takođe može značiti i osećaj nesigurnosti u sebe.

Zmije

U snovima su česti gosti, a simbolizuju seksualnu napetost ili strah od nečeg skrivenoga. Zmije takođe mogu simbolizovati i promenu kod osobe, jer je poznato da ljušte svoju kožu, pa će tako osoba koja prolazi kroz promene često sanjati zmije.

 

Izvor: index.hr, Foto: unsplash

Copy link
Powered by Social Snap