Koja je idealna razlika u godinama za srećnu vezu

 

Istraživanje otkrilo brojke – Idealna i najgora razlika u godinama za srećnu vezu.

Prema istraživanju sprovedenom na 3.000 žena i muškaraca širom Evrope postoji formula koja povećava šanse za uspeh veze ili braka. Reč je o razlici u godinama između partnera koja, kako tvrde naučnici, ima idealnu brojku!

Kako bi veza između životnih partnera uspela i bila kvalitetna u nju je potrebno ulagati puno truda, s partnerom razgovarati otvoreno te biti spreman na odricanje. Ali čini se kako i za vezu i brak postoji matematička formula, koja se krije u razlici između godina. Najsrećnije su one veze, tvrdi nauka, u kojima je muškarac stariji od žene određeni broj godina… Kvalitetna veza i odnos između partnera zavise od niza faktora. Razumevanje, odricanje, požrtvovnost i naravno, ljubav ključni su za uspeh svakog braka i veze, a čini se kako se kvalitet veze može meriti i u brojkama.

Prema objašnjenju psihologa, veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspeh! Nasuprot tome, veze u kojima je muškarac stariji 20 godina ili više imaju najmanje šanse za kvalitetan zajednički život! Dokazano je kako žene emotivno sazrevaju puno ranije od muškaraca i da je razmak od 3 do 5 godina dovoljan da bi partneri bili na istom emocionalnom nivou.

S druge strane, partneri različitih generacija gotovo sigurno će imati različite poglede na životne vrednosti, drugačiji ukuse i stavove, zbog čega s vremenom može doći do nerešivih nesuglasica.

 

Izvor: kurir.rs, Foto: freepik.com

Copy link
Powered by Social Snap