Značenje dana u nedelji

 

Svaki dan u nedelji donosi dobre ili loše mogućnosti, jer ima određeno značenje i uticaj. Postoje razna učenja koja objašnjavaju kada je povoljno nešto raditi ili ne raditi određenog dana, takođe postoji i simbolika tumačenja koja se vezuje za mogućnosti koje postoje za svaki dan pojedinačno.

Na osnovu tradiconalnog učenja postoji tumačenje da Mars upravlja utorkom, prema predanju baš tog dana je počeo i Boj na Kosovu Polju. Utorkom je preporučljivo izbegavati meso, zatim ne treba se upuštati u nikakve rasprave, polemike i diskusije.

TUMAČENJA ZA SVAKI DAN U NEDELJI

Ponedeljkom: ne treba započinjati ništa važno, jer je to dan Meseca za koji se veruje da je veoma promenljiv i da sve što se tokom njega započne jeste “promenljivog” kvaliteta (kako je promenljiva i ćud žena). Inače, povoljno je da ponedeljkom poste sve osobe kojima se u natalnoj karti Mesec nalazi pod lošim aspektima.

Utorkom: možete obavljati sve rutinske poslove koji su unapred određeni ili dogovoreni, i koji ne zahtevaju posebnu mentalnu aktivnost. Ovim danom vlada Mars.

Sreda: je najbolja za korespodenciju, marketinške delatnosti, sve susrete i sastanke, pregovore i kratka putovanja. To je dan kojim vlada Merkur i smatra se da je dobar za druženje i zabavu, ali ipak, potpisivanje raznih dokumenata možete odložiti do Četvrtka (dan Jupitera).

Cetvrtkom: vlada Jupiter, veliki beneficar (dobrotvor). Na taj dan možemo ugovarati značajne poslove, zaključivati ugovore, baviti se finansijskim transakcijama ili svakom vrstom učenja. Najbolji je dan za kontakte sa inostranstvom i dugorocno planiranje.

Petak: je dan Venere i pravi je trenutak da se posvetimo partneru, deci, porodici. Odličan je za sve pripreme za vikend, odmor, masažu, zabavu, relaksaciju, kupovinu, dremež.

Subotom: vlada Saturn i to je dan kada treba svoj duh i snagu darovati drugima. Pomozite bolesnima, ugroženima, posetite baku ili deku, nahranite gladne, obiđite svetilista, grobove. Poželjno je da na ovaj dan poste svi ljudi koji imaju teške Saturnove aspekte u svom natalnom horoskopu. Takođe, dobro je deo dana provesti u tišini, čišćenju, duhovnom radu.

Nedelja: je dan Sunca – idealan dan za aktivniji odmor, porodicu i planove za novu nedelju.

Dani su dobili imena na osnovu značenja planeta i njihovih uticaja:

lunedi – Mesečev dan
martedi – Marsov dan
mercoledi – Merkurov dan
giovedi – Jupiterov dan (od lat. Juppiter, genitiv Jovis)
venerdi – Venerin dan
sabato – od hebrejske reči sabat
domenica – Gospodov dan

 

Izvor: astrolook.com, Foto: unsplash

Copy link
Powered by Social Snap