Mali predlozi za dobar dan

 

Mali predlozi za dobar dan: Kako bismo bili slobodni od starih, beskorisnih navika, negativnih uverenja, misli i osećanja, neophodno je da preuzmemo odgovornost za svoj život. To znači da prestanemo da za svoj život ili sudbinu krivimo druge ljude. Naši roditelji jesu uticali da budemo ovakvi ljudi kakvi jesmo, ali mi sami možemo doneti svesnu odluku da li želimo nešto da promenimo i niko ne mora biti žrtva nesrećnih životnih okolnosti.

Sada odlučujemo mi sami o svom životu. Preuzimanje odgovornosti je vrlo oslobađajuće, jer znači potpunu svesnost da jedino mi odlučujemo šta ćemo uraditi sa svojim životom. Iz sekunda u sekund. Uvek možemo da odlučimo da nešto promenimo, to nema veze sa godinama života.

Univerzumu je to potpuno svejedno. Svakog trenutka možemo odabrati sreću umesto neraspoloženja, ili težnje za perfekcionizmom, želje da budemo u pravu i da nekome dokažemo da smo bili u pravu…

Mi odlučujemo šta je za naš život značajno, a šta ne i kako ćemo ga proživeti. Od naših današnjih izbora zavisi naša budućnost, prošlost je prošlost i tu se ne može ništa promeniti. Menjajmo dakle sadašnjost. Sve što nam se ne dopada u našem životu, deo je nas i mi to možemo promeniti.

Verujte da će sve biti baš onako kako je najbolje za vas.

U svakom trenutku mi imamo sve što nam je potrebno da bismo bili srećni baš sada. Nevolje stvaraju naša očekivanja ili strahovi od budućnosti, kao i bavljenje prošlošću. Brige povezane sa budućnošću, strahovi, pa čak i očekivanja uvek nas blokiraju da budemo prisutni u sadašnjosti. A sadašnji trenutak je jedino što postoji. Sutra nikada neće stići, jer kada bude stiglo, zvaće se danas.

Mi naravno, gotovo nikada ne možemo da sagledamo celu sliku i tako gledajući u jedan njen deo, mislimo da nam se dešava nešto loše, pa postajemo ljuti ili frustrirani. Kada smo u stanju da prihvatimo mogućnost da je to što nam se dešava deo neke veće slike i da je na neki način sigurno dobro za nas, onda ćemo imati i pozitivna očekivanja od budućnosti.

Ovo ne znači da treba da zamišljamo pozitivne ishode događaja, već da uživamo u svojoj sadašnjosti sa verom da će nam budućnost doneti baš ono što nam je potrebno za rast i razvoj. Nisu sve staze lagane, ali svako od nas ima svoju, skrojenu baš po našoj meri.

Univerzum je ljubav koja podjednako brine o svima nama, ali neki od nas joj to ne dopuštaju. Svi mi imamo mogućnost da biramo. Zato izaberite ljubav i prepustite Univerzumu da danas vodi računa o vama.

Izvor: centarprozor.wordpress.com, Foto: unsplash

Copy link
Powered by Social Snap