Česti a pogrešni ženski razlozi za raskid veze

 

Izdvajamo šest razloga zašto žene raskidaju veze, a ne bi trebale!

Mnoge žene imaju vremenski rok za svoju vezu pa sebi zadaju da do godine x (za mnoge to je razdoblje od 1 do 3 godine) bi one trebale biti na novom nivou. Ako ne spominje brak trenutno, nikad te neće zaprositi.

Sve žene imaju onu jednu vezu u životu za koju im je žao što su je raskinule, jer se na kraju pokazala kao puno bolja od ostalih. Kad bi ih pitali razloge zašto su raskinule, vrlo verovatno da bi čuli jedan od sledećih razloga.

1. Nije se hteo useliti sa tobom

Mnoge žene imaju vremenski rok za svoju vezu pa sebi zadaju da do godine x (za mnoge to je razdoblje od 1 do 3 godine) bi one trebale biti na novom nivou. Ako on još uvek ne predlaže ili odbacuje ideju o zajedničkom useljenju – vrlo verovatno da ćeš brzo odustati, a tako bi postupila većina žena.

Zašto ne raskinuti? Muškarci zamišljaju veliku sliku. Zašto sa nečim žuriti, ako će sa tobom provesti još xxx godina?

2. Nije te hteo upoznati sa roditeljima

Žene su pod mnogo većim stresom od muškaraca, kako se do određene dobi moraju udati. I dok su one zato spremne nakon nekoliko meseci dovesti partnera kući na upoznavanje, kako bi svima pokazale da neće ostati same, muškarcima po prirodi treba više vremena i ne razmišljaju toliko o tome.

Zašto ne raskinuti? Žene se mnogo prijatnije osećaju oslanjajući se na svoje porodice kada su u pitanju emocije. Njima ne smeta da njihova porodica zna sve o njihovim vezama, dok to sa muškarcima nije slučaj. Oni moraju biti sigurni da je to nešto ozbiljnije, a tako nešto se isplati čekati.

3. Nije te hteo zaprositi

Tu opet govorimo o vremenskom ograničenju – ako ne spominje brak trenutno, nikad te neće zaprositi.

Zašto ne raskinuti? Istina je da su žene puno pre muškaraca sigurne u svoja osećanja. Tako se gotovo svaka žena oseća spremna udati za svog partnera, pre nego što on bude spreman oženiti. Dokle god te to ne muči do granice da se više ne osećaš voljeno i prijatno u vezi, zaista nema razloga za brigu. Sve u svoje vreme. Možda to upravo planira…

4. Nesigurnost

Svi smo ponekad nesigurni u sebe pa se pitamo šta je naš partner video u nama. Ali, kada te sumnje postanu preterane, većina žena je preponozna da ih otkrije svojim partnerima pa im je lakše raskinuti vezu.

Zašto ne raskinuti? Takve nesigurnosti pojaviće se i u drugim vezama, a ako je on dobar prema tebi, šteta bi bila takvog pustiti, zar ne? Ako te voli, sve će učiniti kako bi te nesigurnosti ublažio.

5. Nisi se osećala uzbuđeno svo vreme

Drugi parovi su stalno negde napolju, srećni, nasmejani, nikad im nije dosadno…

Zašto ne raskinuti? Jer takvi parovi ne postoje. Istraživanja su pokazala da osećaj ljubavne euforije nestaje nakon 2 ili 3 godine. Tako je sa njim, tako će biti sa bilo kim. Upravo zato nema smisla upoređivati sadašnjost sa prošlim vremenima, zbog čega ćeš se osećati loše. Svaka faza ima nešto dobro.

6. Tvoja karijera

Lako je imati karijeru kad si single. Ali, kad je tu još jedna osoba, kao da se nešto prelomi pa mislimo da moramo birati između ljubavi ili karijere.

Zašto ne raskinuti? Sve je stvar samokontrole, odnosno dobre organizovanosti pa se za sve uvek nađe vremena. Takođe, zdrava veza može poboljšati tvoju karijeru. Čemu onda komplikovati?

 

Izvor:index.hr, Foto:unsplash

Copy link
Powered by Social Snap